Svaga premiärer är något man fått vänja sig vid som AIK:are. Därför var det förstås extra skoj att man lyckades besegra Dalkurd i säsongens första allsvenska match.

Det är någonting magiskt med spelarbussmottagningen. Någon halvtimme innan känns det rätt tomt på plats, förutom uppe i trappen där bland andra Sol Invictus hade ställt sig. Så pang, när bussen anländer känns det som att det är flera tusen som välkomnar truppen med rök, bengaler och skönsång. Och ja, det var nog några tusen.

Har följt AIK sedan 1991 och vet inte hur det var de första åren, men AIK:s premiärer bruka vara rätt usla. Poängtapp på poängtapp, därför var det förstås jävligt skoj att nykomlingen Dalkurd kunde besegras med 2-0 i premiären efter mål av nye Robert Lundström och inhopparen Anton Saletros.

Sett till det sömniga derbyt i cupen, då vi föll mot Djurgården, var det bra dra på Norra Stå i dag. Sånt är förstås kul. Det var mycket gnäll på att taket var öppet innan match, men ärligt talat var det inte speciellt kallt.

Fin avtackning av Nisse och fint av supportrarna att visa sin uppskattning. Han kommer vara saknad på planen. På planen ja, för jag tror kapten Nisse kommer att vara på matcherna. Skoj också att vi hade mer publik än poppisgänget Bajen, men alla Dalkurd-supportrar hjälpte till en del. Cred till dem, de var många. Minus för ”bangern” som landade på AIK:s långsida, sånt där är farligt för hörseln. Jag kan bara gissa att den kom från bortasektionen.

Det var ungefär det jag tänker skriva i dag. Klockan är en bra bit över midnatt och jag ska upp sex på morgonen. Nu tar vi Malmö FF av bara farten. Okej, klagar inte om det blir kryss så länge laget revanscherar sig när man tar emot ärkerivalen Djurgården i omgång tre. Se där och då.

Avrundar med en bildspecial. Hade förbannat svårt att få till färgerna i dag, och en hel del problem även med skärpan. Men precis som alla andra kan även en fotograf ha en dålig dag (det som stör mig är att man är så jävla oteknisk och okunnig att de med hälften så bra grejer får betydligt bättre foton).

.