På torsdagen drog det så äntligen igång – både AIK:s herrar och damer genomförde årets första träning inför runt 2000 åskådare på Skytteholms IP.

Som man har längtat… Jobbar som timvikarie i skola men trots att jag bara jobbat en dag sedan julafton tackade jag nej till jobb på torsdagen då pengar inte är allt. Man ville ju inte riskera att missa premiärträningen, men tog passet om jag fick sluta 15:30.

Det var härligt att se spelarna, både damerna och herrarna, kliva in på Skytteholms A-plan klockan 17:15 till ett färgsprakande skådespel av bengaler och raketer. Vilken fantastisk inramning! Jag fick ett klipp på det hela, men det är inte så bra filmat eftersom jag samtidigt höll på att fota.

Träningen är inte mycket att säga om. Man mjukstartar, även om det blev tvåmålsspel. Det hela ser jag dock som något av ett jippo, med intervjuer under tiden, men framför allt en fin tradition. Och jag älskar det och fansen älskar det. Jag tror inte det är meningen att man ska gå ut och köra 100 procent från dag ett.

Fick en del rätt suddiga foton, inte alls nöjd med utdelningen. Men det positiva är att det bara kan bli bättre, man är väl lite ringrostig. Några har för övrigt frågat vilka två unga spelare på plats var, det var Gustav Berggren (född år 2000) samt en lirare från Norrköping som var född 2001. Men har inget namn där.

Det är trevligt att damerna kör igång samtidigt, och också får lite uppmärksamhet på köpet (även om de flestas fokus ligger på herrarna som dessutom är svenska mästare).

I år lovar jag mig själv att följa damerna lite mer, att vara på plats och fotografera träningar och matcher då och då. Det förtjänar dom.

Tror det var ett 20-tal fotografer på plats. Helt sjukt egentligen, jag sa det att det är fler än vad jag någonsin sett på Skytteholm – oavsett sammanhang.

Hockey på Hovet på fredagen och innan dess ny träning på Skytteholm. Så ser fredagen ut, är krasslig men frisk luft är ju aldrig fel.

Så jävla skönt att det äntligen är igång. Jag har inte mycket mer att skriva, men alla foton ligger här nedan (i helt fel ordning eftersom mitt webbaserade program fullständigt fuckats upp, gillar inte uppdateringar). Ha det bäst. /Joakim.

 

 

.