AIK:s damer gick förbi Bajen och upp på andra plats tack vare finfina 6-0 hemma mot Mallbacken på torsdagen. Det hela avgjordes redan i den första halvleken.

Damerna är verkligen på G. Jag hann bli lite orolig ett tag, för innan Elitettan drog igång spöade man Bajen med 3-0 i Svenska cupen och sedan allsvenskan Djurgården med 2-1 i en träningsmatch på Stadshagen. Maj månad bjöd sedan bland annat på två kryss och en förlust, IFK Kalmar borta, men nu är man inne på vinnarspåret igen.

Två mål av Matilda Rosqvist och Eva Nyström samt ett av Therese Simonsson gjorde att AIK hade betryggande 5-0 i paus – och det hela var därmed redan då en avgjord historia. Inhopparen Sophia Redenstrand fastställde slutresultatet med två minuter kvar av ordinarie matchtid.

Fyra dagar innan AIK:s match hade Hammarby lite överraskande torskat med 2-0 borta mot Kvarnsveden. AIK:s fina resultat gjorde att man gick upp till andra plats, en av de två direktplatserna till allsvenskan, på Bajens bekostnad. Man lyckades med det tack vare bättre målskillnad.

Umeå IK leder serien och är tre pinnar före Stockholms-duon då alla tre spelat 13 matcher. Vi går onekligen mot en spännande vår. På varsin sida nedflyttningsstrecket hittar vi just Mallbacken (11 poäng) respektive Brommapojkarna (10 poäng).

Nu har man ett uppehåll på tiotalet dagar innan våra damer ställs mot Morön BK på Skogsvallen i Skellefteå den 30 juni. Sedan väntar AIK-Sundsvall på Skytteholm. En lördag klockan 16, den 6 juli närmare bestämt. Tänk er sol, ett par bärs med polarna och lite fotboll på det… Bara plita ner i kalendern direkt – och kom ihåg att det är gratis inträde till damernas matcher säsongen 2019. Jag missar tyvärr matchen då jag har ett bröllop att fotografera.

Har inte fixat alla inställningar här men men min startsida hittar ni här. Tills vi hörs igen får ni ha det så himla bra. /Joakim

.