Jag tror fortfarande på AIK Hockey men just nu verkar spelarna inte tro på sig själva eller varandra. Fredagens möte med BIK Karlskoga slutade 4-7.

Nej, nej och nej. Efter fyra raka segrar har det nu blivit lika många förluster för AIK Hockey, nu senast 4-7 hemma mot BIK Karlskoga. Tidigare så säkra Erik Källgren var helt plötsligt mänsklig. Gör man fyra mål bör det kanske räcka till seger, men inte om man samtidigt släpper in sju puckar. Det är alldeles för dåligt.

Anton Holm gjorde sitt fjärde mål för säsongen till 1-1 sent i första perioden. Henrik Marklund gjorde sitt första för klubben, ett mål i numerärt underläge som betydde 2-2,  och Holm satte också 3-2 men där tog det stopp. Tre raka mål innan Eric Castonguay hittade rätt bakom Jonathan Frykholm. Men sista perioden slutade 1-4 och alltså totalt i matchen 4-7.

Har något av en halvbekant hos Karlskoga, en gnagare som länge var lovande även i fotboll och som faktiskt gjorde en träningsmatch med mitt AIK-supporterlag Råsunda FC. Han tror att AIK kommer att reda ut det här.

– De kommer att vända det här, finns ju riktigt bra spelare i laget, sa han innan han berömde mig för de AIK-bilder jag tar.

För första gången fick jag chansen att fota för AIK Hockey, de har lagt upp en av mina bilder på Instagram, Twitter och på hemsidan. Alltid en ära, fotbollen fotar jag ju åt sedan ett par år. Men det sätter också mer press på en att leverera, inte minst att fota när matchsponsorn släppte pucken var jobbigt. Man hinner liksom inte riktigt ställa in kameran innan man har några sekunder på sig att försöka få till en bild i strålkastarljuset. Det gick väl… okej. Inte mer.

Skoj att se Nicolas Stefanelli på sin andra match på Hovet, han var där tillsammans med sin sambo. Båda lika trevliga som vanligt. Stefanelli ville gärna träffa lagkapten Christian Sandberg och det fick han. Och jag fick äran att fota mötet.

På söndag är det AIK – Jönköping, jag tänkte att jag skulle ge bort lite Anti J-Södra-tishor som blivit över, mestadels små modeller. På lördagen har jag två matcher inplanerade att fota, AIK Fotboll U19 mot Lidingö och sedan AIK:s damer. Matcherna spelas på skytteholm och börjar 13:00 respektive 16:00. Och på kvällen ska jag fota en rockkonsert, Y&T, så det lär dröja innan bilderna från Solna dyker upp.

När det gäller hockeyn ställs man mot Leksand borta på söndag och sedan hemma mot Björklöven på onsdag. Starkt att det finns gnagare som faktiskt skippar fotbollen för att stötta AIK mot Leksand. Cred till er.

Till sist, och varför jag ens skriver det här inlägget, så kommer ett bildspel med bilder från fredagens match. Börjar se fram emot kommande resor då jag får skriva lite mer ingående, sport är egentligen inte min grej.

 

.