AIK stod för en riktigt finfin insats och besegrade formstarka BK Häcken med klara 3-0 på lördagen. Första halvlek var så fin att man nästan blev tårögd.

AIK fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Man ska ju inte bryta trender men efter den fina våren har jag varit lite orolig för laget som alltid gör starka höstar, att det ska vara tvärt om-året. Men icke, man bara ökar och ökar och ökar.

Första halvlek mot BK Häcken på lördagen var magnifik. Sebastian Larsson fick hänga sin första balja för klubben, kapten Henok Goitom slog in en straff och Tarik Elyounoussi satte spiken i kistan. Framspelad av Larsson. Och den fina halvleken var mot ett lag med fyra raka segrar och 15-1 i målskillnad på dem.

AIK har nu fantastiska åtta raka segrar och det här laget förtjänar minst 20 000 åskådare på varje match. Tack vare segern sätter man också press på tvåan Hammarby som i dag, söndag, möter Djurgården.

En fin kampanj av AIK tillsammans med supportrarna gjorde att det åtminstone kom drygt 17 000 till Friends Arena denna eftermiddag. Drygt 5000 pers utnyttjade kampanjen, som gick ut på att bjuda med en vän genom att köpa rabatterade biljetter, och det genererade över 105 000 kronor till fantastiska AIK Tifo!

Utöver kampanjen hade man också en lyckad förfest med en drös AIK-profiler på plats men tyvärr missade jag det då jag var och fotograferade ett dop innan matchen.

På det blev det förstås lite filmklipp. De ligger uppe i min Youtube-kanal.

Hos gästerna fick jag äran att träffa Viktor Lundberg innan matchen, tror inte jag gjort det sedan han lämnade oss för äventyret i Danmark. Viktor, som fick bara göra ett inhopp i matchen, fick applåder av AIK-publiken. Häcken tränas som de flesta vet för övrigt av vår tidigare tränare Andreas Alm, i övrigt är det för mig en ganska profillös trupp och organisation. I alla fall när man möter oss.

Nu väntar Norrköping borta söndagen den 16 september, dit åker jag med ASK. Sedan det STEKHETA derbyt mot Hammarby en vecka senare, den 23 september. Innan månaden är över har vi IFK Göteborg och Dalkurd på bortaplan. Vilken jävla månad!

…och mitt i denna fotbollsglädje vill jag påminna er om att AIK Hockeys säsong snart startar. Sett till försäsongsmatcherna hittills ser man ut att ställa ett mycket spännande, och framför allt bra, lag på isen. Tre matcher, tre segrar och NOLL insläppta puckar!

.