Som säsongen sett ut vågade jag knappt tro på tre poäng hemma mot Halmstad, men AIK:s spelare levererade – i alla fall i en halvlek. Efter 4-0 kunde AIK till sista städa av HBK och vinna med 4-1. Det var ovanligt glest på läkarplats, så även på Norra Stå, och det var en ganska trött stämning denna söndag även om ljudstyrkan klev upp några decibel vid målen och strax därefter.

Visst var man lite bortskämd med 4-0 i paus, och AIK hade chans på ytterligare några mål. Det var kanske inte riktigt lika övertygande i andra halvlek men samtidigt skapades i alla fall chanser.

Rikard Norling hade plockat upp Simon Thern från bakom de frysta fiskpinnarna och lite överraskande fick han komma in efter cirka 65 minuter. Jag är ju fotograf och har inte järnkoll på spelet, men det var väl ett okej inhopp. Inte mer. Men så har han ju heller inte spelat på länge.

Lindkvist efter 2-0.

Det är svårt att kritisera klacken när man inte (längre) står där själv, men en uppryckning skulle inte sitta fel. Gärna till matchen hemma mot Elfsborg den 1 oktober, men dessförinnan möter vi Sundsvall och Häcken på bortaplan. Early bird-priser på biljetter till ”Ellos” hemma hittar du här. Stöd AIK i kampen mot Djurgården och jakten på en plats ute i Europa.

AIK:s mål gjordes av Stefanelli (2), Rasmus Lindkvist och Henok Goitom. En bra dag framåt men visst hoppas man på en återställd, och pigg, Chinedu Obasi framöver. Trodde han var tillbaka, men icke. Förra helgen joggade han på Karlberg när man genomförde sista träningen inför Hammarby borta.

Lite bilder från dagens match. Klicka på någon av bilderna för att få upp ett bildspel: