Guldtåget är ordentligt på spåret igen efter urspårningen borta mot Peking. Klara 4-0 borta mot Dalkurd på söndagen gör att vi leder allsvenskan med hela åtta pinnar.

En körig helg är ”äntligen” över. Från fotograferande av bröllop i Hofors på lördagen till Dalkurd-AIK på söndagen. Däremellan en natt där jag sov ungefär tre timmar, resten spenderades med jordens jävla huvudvärk i ett hotellrum. En helvetesnatt och som kuriosa insåg jag att jag hade smärtstillande tabletter i väskan först när jag skulle checka ut vid lunch på matchdagen. Ridå.

Men nu ska det inte handla om mig… Anlände till Gavlevallen dryga timmen innan avspark. De man träffar från klubben Dalkurd är alla verkligt trevliga människor. Det är folk runt klubbarna allt som oftast, vill ändå bara säga det. Man har ju sprungit på en och annan grinig jävel genom åren.

Efter att Norrköping bara kryssat borta mot Sirius var det en ypperlig chans att dra ifrån lite. Och ingen svartgul själ blev besviken. Det var inte årets bästa match men ändå odiskutabla 4-0.

Förstår att det inte är något vidare intresse för er att jag försöker mig på en matchrapport. Så jag har inte så mycket att tillägga om det, men vädret var bra. Lite för mycket sol för mig, och då syftar jag på fotograferandet. Solen är verkligen min värsta fiende. I alla fall en stark sådan, mitt på dan.

Förutom matchen så var det ju en liten match i matchen. Bortaklacken mot hemmaklacken. Men det var ingen match, det var total dominans. Den stora AIK-klacken mot ett 30-tal supportrar till Dalkurd. Det var verkligen som en hemmamatch, fast på bortaplan.

Nu har AIK en kampanj där man hoppas få ihop totalt 100 000 personer under de tre sista matcherna. Fan, vi leder med åtta poäng! Ser man ingen anledning att gå i dag, ja då kan man ju lika gärna lägga ner sitt supporterskap för all framtid. De här avslutande matcherna vill man INTE missa.

…och samtidigt är hockeysäsongen i gång. Hey, AIK leder serien! Man tappade lite i publik då Vita Hästen besegrades hemma på söndagen, men det var för att fotbollsmatchen var samma dag. På onsdag och söndag tar vi emot Södertälje respektive Leksand (ni hinner till ÖSK hemma på Friends). Riktigt häftiga matcher så häng med, det blir kul! Läs mer om hockeyn på deras hemsida.

Och innan jag rundar av kan jag meddela att det ligger fem klipp från Dalkurd away uppe i min Youtube-kanal. Som denna, där ni hör ”Pertans” nya ramsa:

Vi ses på Hovet och på Friends. Joakim.

.