AIK kan verkligen fortsätta att titulera sig derbykungar i stan, detta efter 1-0 mot Bajen inför 49 000 åskådare. Dessutom befäste man serieledningen genom segern över vraken.

Söndagen: vakna, frukost, fixa klart med bilder från lördagens AIK-gala, nervositet, tuben och pendeln till Solna, nervositet, kokt med bröd, nervositet, matchstart. Sedan slutade jag känna så mycket i derbyt mellan AIK och poppislaget Hammarby. Eller jag kände att 0-0 i paus var orättvist.

Henok Goitom brände en straff i första men kaptenen revanscherade sig i andra, med kvarten kvar, då han gjorde matchens enda mål. Och 1-0 var ett faktum.

Det var kanske inte jordens mest övertygande seger, men det var en seger och det är allt som räknas. Vi kändes stabila bakåt. Och jag måste nämna Oscar Linnér, inte bara har han tagit ett gäng kliv framåt utan ännu en gång fick han och försvaret hålla nollan. Med några riktigt svettiga räddningar.

Ett derby är alltid ett derby, alltid häftigt med två stora klackar som kämpar emot varandra och för sina lag. Ungefär så mycket som jag orkar skriva om dagens match, eftersom det blev bra mycket senare än jag hade trott det här. Så sent att jag fick fortsätta måndag morgon, innan jobbet.

Min vana trogen har jag laddat upp sex stycken filmklipp, de ligger uppe i min Youtube-kanal. Ta gärna en titt där.

Stöd AIK hemma mot Modo på Hovet på tisdag, blir mycket folk då, precis som i premiären. AIK har två raka segrar inledningsvis för senast på söndagen, samtidigt som derbyt spelades, besegrade man Västervik med 2-1 på bortais. Här finns biljetter till matcherna.

För egen del är det extra spännande denna säsong, då jag får chansen att fotografera åt hockeyn. Så om någon blir fotad av mig i pauserna så vet ni varför.

Ha det så jävla bra, serieledare. /Joakim

.