Ingen kunde riktigt störa. AIK är bäst i Sverige och efter seger med 1-0 borta mot Kalmar FF kan klubben nu titulera sig svenska mästare. Såklart blir det en bildspecial till det.

Efter att ha firat gulden 1992, 1998 och 2009 på plats var det så dags att ta ASK-tåget ner till Guldfågeln Arena i Kalmar för att ta hem Lennart Johanssons pokal. Det var ändå lite spännande inför den sista omgången men efter att fantastiske Robin Jansson nickat in matchens enda mål stod det klart att vi är bäst i Sverige på riktigt. Helt fantastiskt.

Helt ärligt så minns jag inte mycket från matchen. Man är i ett ständigt rus, men jag har också accepterat att när jag fotar AIK-matcher så går jag in i det väldigt mycket. Men jag behöver heller inte beskriva matchen, det är sekundärt en dag som denna. Man kan bara konstatera att alla är hjältar: spelarna, ledarna, de skadade, de avstängda, Nisse, Lennart Johansson, naprapaterna, fansen och alla andra runt om klubben. Grattis till er, svenska mästare.

Allt var förstås toppen med denna dag och också underbart att åka ett chartrat tåg (tack Allmänna Supporterklubben, det här måste ni göra om). Och stämningen var på topp på Guldfågeln Arena, sällan har en bortamatch dryga 40 mil från den kungliga huvudstaden känts så mycket som en hemmamatch.

Otroligt starkt bortafölje och jag är så himla glad för alla supportrar som fick uppleva denna magiska dag. Ni är fan bäst!

För egen del, som jag var inne på, var det fokus på fotograferandet. Det är det jag älskar att göra mest här i livet numera, att försöka fånga ögonblick och känslor. Nog därför jag kände en tomhet ungefär hela matchen och även efteråt. Jag kände mig inte riktigt som en del av det hela utan snarare som någon som dokumenterade denna fantastiska dag utifrån.

Tro mig, det är underbart att vara svensk mästare och få tyst på alla i ens omgivning som inte är gnagare men… Jag var rätt slut på tåget på vägen hem (då jag mest satt och redigerade foton) och jag orkade inte fira guldet. Man tillät inte heller systemkameror på guldfesten, och ja, utan den i näven hade jag nog mest varit förvirrad. Jag hade ingen riktig lust, men det är också därför jag mer än något annat är glad för alla som fick njuta, fira och festa hela dagen och natten lång. Låt Bajen fira serieledningar i maj månad…

Det finns så mycket jag vill skriva om gårdagen men kommer inte att komma i närheten av vad folk upplevde ändå. Jag hade velat ha ett minne från matchen, men det har man ju i huvudet. Och jo, råkade förstås få med mig mitt presspass, men det var ändå för säsongen 2018 så…

Det finns totalt sju klipp uppe i min Youtube-kanal, kika gärna där. Favoriten är videon med Nisse Johansson.

Efter sista matchen vill jag verkligen passa på att tacka alla jag mött under året, och alla som hört av sig via sociala medier och berättat att de uppskattar mina foton. Många kom fram i går efter slutsignalen och då jag fotar AIK utan ersättning betyder det extra mycket att få kärlek av er. Tack!

Njut av den här dagen. Och har ni ett stundande bröllop eller är i behov till något annat så skrik till. Jag nås på info@joakimhall.se eller 070-726 85 62. Tack för att ni tog er tid. Vi ses på Hovet. /Joakim

.