Det var en lyckad söndag för AIK. Hockeylaget vann äntligen igen och fotbollslaget gick förbi Djurgården efter 2-0 hemma mot Jönköping.

Utan att direkt glänsa kunde AIK besegra Jönköping med 2-0 på söndagen. Ännu en gång var självmål tillbaka som målskytt medan kapten Nisse Johansson satte ”tvåan” bakom Evgeny Kobozev.

16 257 åskådare, varav många var inbjudna knattelag, bevittnade matchen. Norrut gjorde Sirius det enda rätta och besegrade Djurgården med 2-0 vilket gör att AIK gick upp på andra plats. Samt att kaxiga djurgårdare kan krypa tillbaka bakom en sten och vara tysta igen för nu är ordningen återställd.

Norra Stå ökade tillfälligt sedan AIK sänkt priserna, men nu var det ganska tunt igen. Det är trist, man önskar att det alltid var packat där. Det blev två klipp på klacken i dag, här är ett av dem:

Mest minnesvärt var annars hjälten Bojan Djordjic och hans tal innan avspark. Fantastiskt av denna legend och AIK-ambassadör. Vilken lirare.

Även Hammarby spelade denna afton, kan man säga. Ja, deras favorithockeylag Leksand alltså. De mötte AIK som efter ett gäng förluster reste sig och vann med 3-0 på bortais. Starkt! Nästa match är på onsdag då Björklöven kommer till Hovet för ett klassikermöte.

Till sist… Lite bilder från dagens match. Jag hoppas ni har ork att kika igenom bildspelet, jag vet att jag är sämst på att rensa ut bilder, haha. Men jag lovar att försöka bättra mig.

.