AIK gjorde det man skulle på Tele2 Arena på lördagen, det vill säga att man besegrade division 1-laget Syrianska FC. Matchen i Svenska cupen slutade 2-1 inför 8000 åskådare varav 15 i gästande klack.

Det var förvisso en ära att få följa AIK på nära håll i Dubai för en vecka sedan men det är någonting speciellt med tävlingsmatcher. Och säsongen 2018 började helt okej med seger, 2-1, mot Syrianska på Tele2 Arena. Henok Goitom och Ahmed Yasin målade för AIK.

Det var inte jordens bästa match och att släppa till 1-1 efter någon halvtimme var svagt. Någon berättade att ”Pertan” och ”Nisse” saknades på grund av sjukdom men det var inget B-lag AIK kom med mot division 1-klubben. Visst var AIK bättre men Syrianskas för mig okända spelare visade stor vilja.

Syrianska var en träff i ribbkrysset från att göra sitt andra mål för eftermiddagen med 2-1 stod sig. Flera spelare kommer att höja sig och vi har ett gäng nya spelare som säkerligen inte är helt varma i kläderna än i sin nya omgivning.

Finast var annars efter matchen. Nicolás Stefanelli hade gått förbi en liten AIK-supporter för att hälsa på, vad jag gissar, en bekant. Killen stod gråtandes längst ner på den östra läktaren bredvid spelarbåset tills dess att den populäre anfallaren kom fram och tröstade honom och lät pappan fotografera dem tillsammans. Det var ett fint ögonblick.

8000 åskådare var en finfin siffra på Tele2 Arena. Mindre imponerade var Syrianskas ”klack” på 15 personer, haha. AIK:s klack befann sig på Norra övre och levde om ganska bra. Det blev ett klipp på klacken:

Nästa match för fotbollskillarna är borta mot IK Oddevold på lördag. Där, i Uddevalla, var jag senast (?) laget var uppe, tror det var kring 1996. En episk resa där mycket gick snett men den berättar jag om en annan gång. I gruppens andra match spelade Oddevold och Halmstad 1-1.

Få bryr sig om Sillstryparna…

På ett annat håll hade IFK Göteborg föga imponerande 2 410 åskådare på sin match mot Varbergs Bois. Vår samarbetsklubb Vasalund möter Hammarby på Tele2 på söndagen.

Vill påminna om söndagens match mellan AIK och Göteborg i rullstolsbasket i Solnahallen, uppkast klockan 13 och fritt inträde. Många väntas komma och efteråt stannar vi och kollar in basketdamerna som också har match.

Hur som… Skoj att äntligen vara igång på allvar! Nu ska jag bara komma på ett sätt att ta mig till Uddevalla. Bil någon? Och tack till Nikon Sverige som jag fått låna en D850 av. Fantastisk kamera som jag önskar jag hade råd med. Någon gång ska den bli min…

/Joakim Hall

.