Det heter ibland att ”släkten är värst” och det stämde in på söndagens match borta mot IFK Norrköping. Hemmalaget vann efter att ex-gnagaren Simon Thern gjort två mål på oss.

Så var det äntligen söndag. Man var uppe med tuppen för att rodda med en av Allmänna Supporterklubbens fem bussar som skulle ta oss till Norrköping. De som känner mig vet att jag inte gillar att prata inför människor och det är kanske inget speciellt med att vara ansvarig för en buss, men när man blir tillfrågad så får man ju ställa upp.

Resan med buss ”Bernt Ljung” (legendarisk målvakt i AIK innan den blivande landslagskeepern Magnus Hedman tog över) flöt på bra utan incidenter. En trevlig chaufför från Westin Buss, eluttag, fungerande ljudsystem och wifi på bussen. Det är en av sakerna som är bra med ASK:s resor, de små bekvämligheterna.

Eftersom jag jobbar i skola förklarade jag att det är handuppräckning som gäller om man hade någon fråga i samband med att jag drog lite kort info, bland annat om den återkommande quizen. Och här levererades dagens fråga från en lite yngre medresenär: ”Är det något tema på quizen?” undrade liraren. Jag trodde alla fattade vad det är för tema på en quiz i en buss med AIK-supportrar på väg till AIK-match.

Årets stora invasion fortlöpte utan några större incidenter såvitt jag vet. De jag sprang på från Norrköping utanför och inne på arenan var trevliga och hjälpsamma, men så är de ju rätt bonniga också. Förvånades över att det inte fanns en parkering för traktorer vid arenan.

Denna invasionssöndag som kunde blivit så magisk slutade dock i moll. Efter att ha varit obesegrade i allsvenskan i över ett år tog det stopp för AIK. En blek insats, inte minst framåt, och två mål av tidigare gnagaren Simon Thern innebar förlust. Hemmalaget vann med 2-0.

 

Ingen gnagare buade dock, alla vi att vi fortfarande har det i egna händer. IFK Norrköping på plastmatta på bortaplan ÄR ingen lätt historia, och jag bara väntar på att plast ska förbjudas. Alla supportrar vill säkerligen också peppa laget inför den stora seriefinalen kommande söndag då Hammarby kommer till Friends Arena. Seger där och allt är förlåtet. Bara seger räknas, men hey, även vid kryss skulle vi hålla undan.

Efter matchen sprang jag på Notars vd Henrik Rundgren, en kille med AIK-hjärta. Och inte bara det, han frågade vad han kunde göra för att hjälpa mig. Det var fint gjort, han vet att jag åker runt för egna pengar för att göra det jag älskar, att fotografera AIK, och att klubben har fri tillgång till mina bilder.

Det är skoj när man får uppskattning för det man gör, att det är av klubbens huvudsponsor gör inte saken sämre, och jag förklarade att han gärna får tipsa om mig om han hör att någon behöver en fotograf. Men hur som helst ändå roligast att han följer sitt hjärta i och med sponsringen och att allt inte bara är kommers.

Det finns två klipp uppe i min Youtube-kanal. Här nedan ser ni ett av dem, AIK:arnas tifo inför matchen. Texten är ”Solen skiner, skiner liksom guld” som är en rad från en AIK-låt av legendariske Leo Rubio. Missade dock inledningen av tifot då jag stod och fotograferade.

Nu bryter vi ihop, slickar såren och ser till att söndagens drabbning blir en tändvätska till derbyt på söndag.

.