Traditionsenligt avslutades lägret i Dubai med en prestigefull ledarmatch. Här kommer lite bilder från densamma, samt bilder från träningen samma dag.

Lördag och man är äntligen hemma. Hemresan gick bra, ända till dess att jag klev av planet. Var svårväckt och när de till slut fick liv i mig där jag satt på sista raden var planet redan tömt, haha. Så jag skyndade mig ut.

Men att skynda sig är inte alltid bra för det som hände var att jag tog ett halvt steg i första rulltrappan på Arlanda, foten gled bakåt och ut ur badtoffeln så jag strimlade både strumpa och stortå på den vassa kanten. Blev omplåstrad på Arlanda (fantastisk personal!) och sedan fick jag ta en taxi till närakuten i Liljeholmen för att sys.

Väl där visade det sig att eftersom det bara var slamsor gick det inte att sy. De fick hålla på ett tag och lägga strimlorna på rätt plats, haha, innan man tejpade. Nu får jag inte jobba förrän på söndag men det funkar inte. Inte som min ekonomi ser ut nu, haha.

Hur som… Tänkte skippa sista träningen på torsdagen och faktiskt försöka få lite egentid men ångrade mig sen på morgonen. Några av ungdomarna frågade om jag skulle komma och jag ville inte svika dem, samtidigt som jag kände att jag inte hade så mycket att göra i Dubai själv. Och så ville jag ju egentligen inte missa ledarmatchen.

De som spelade hela eller större delen av onsdagens match mot Shakthar Donetsk var inte med i träningen. Med var däremot både Denni Avdic och Nicolas Stefanelli, för den senare var det första träningen med boll under lägret. Daniel Sundgren är med och sparkar lite boll. Han kan springa och skjuta, tillslaget är det inget fel på, men det kommer att dröja innan han kan gå och spela ”med kroppen”, det vill säga att vara i närkamper.

Det var kul att se turneringens avslutande match. Det blev många garv, inte minst bland spelarna som tittade på, och en hel del ”trash talk” inför drabbningen. De svartklädda åkte på två skador. De vitklädda gick då ner en man och hade en avbytare (tror det var de svarta som sa att det var okej) och med en man mer kunde man sedan vinna med 4-3. I det vinnande laget stod Rikard Norling i mål.

Sammanfattningsvis: som jag varit inne på tidigare har det varit kul att se träningar och matchen mot Shakthar Donetsk – men i övrigt har jag haft svårt att njuta av resan. Den största anledningen är att datorn och internet var så himla segt så jag satt ofta uppe till 23 på kvällen bara för att fixa med bilder.

Men… Hur som… Här kommer en riktigt spontan intervju som jag gjorde med ”Stam” efter sista träningen. Ber om ursäkt för att ljudet försvinner mot slutet, höll för micken gissar jag.

Just ja, på torsdagskvällen var jag ute och tog några öl med Daniel Schott från mitt Råsunda FC, han var den som vann en vecka med laget i AIK:s tävling och var där med en gammal RFC-spelare, ”Berka”. Det Daniel sa till mig över några öl var att jag inte skulle be om ursäkt för mina bilder hela tiden utan istället vara stolt över att de är bra. Och fan, jag tycker att bilderna nedan blev bra.

Har faktiskt fått ett uppdrag medan jag var i Dubai, så något var det värt. Ska fotografera nya profilbilder till ett företag med AIK-koppling, bilder de ska ha till sin hemsida. Om det är någon annan där ute som är i behov av en väldigt tillgänglig och social fotograf så skicka ett mejl till mig (info@joakimhall.se).

Stöd AIK Hockey, gå på matchen mot Syrianska i cupen och köp säsongskort. Peace.

.