På torsdagen var jag tillbaka på Karlberg och det var skoj att se flera spelare på plats som saknades i går. Rikard Norling hade även plockat in två juniorer till träningen.

Efter lägret i Dubai i februari har det varit tunt med besök på AIK:s träningar. Ett fåtal gånger på Skytteholm men först på onsdagen kunde jag ta mig till Karlberg. Många stängda träningar och ovanligt mycket jobb, och fotouppdrag, har tagit upp min tid denna vår men på torsdagen fick jag chansen igen.

Till skillnad från i går var Henok Goitom och Joel Ekstrand nere, men tränade inte med laget. Rasmus Lindkvist tror jag inte var med i går men körde i dag. Oscar Linnér och Stefan Silva kör rehab och Robert Lundström kör på egen hand på annat håll.

Det var ovanligt mycket folk på plats vilket var skoj att se, men som tar lite fokus ifrån fotandet och ja, den mentala närvaron. Så det är ingen idé att jag försöker mig på en träningsrapport och det är ju heller inte min bästa gren. Bättre att hålla sig till fotograferandet.

Efter träningen var det svensexa på Karlberg. Det blev svettigt för den stackars killen som fick försöka rädda skott från spelare som Daniel Sundgren och Kristoffer Olsson. Men han hade nog kul och jag fick en del fina bilder. Bilder som finns i bildspelet nedan.

Innan dagen var över byttes några ord med Budimir Janosevic som tackade mig för alla bilder jag tagit på honom, sånt är skoj. Och då känns det ändå som att jag knappt varit på plats i år…

En annan målvakt, unge Samuel Brolin, undrade om det verkligen kunde bli några bra bilder ”som han hade spelat”. Han var inte nöjd med dagens insats men så kan det vara – ibland går det upp och ibland går det ner. Spelarna är inte mer än människor. Jag vet allt om att ha dåliga dagar, haha.

Jesper Nyholm var nere igen och satt bredvid och tittade på träningen men jag såg inte till ”Kenny” Stamatopoulos. Och två juniorer fick vara med på träningen, nämligen Robin Sundgren (bror till Daniel och son till legendaren Gary) och Daniel Lundmark. Fick några coola bilder på dem.

Ovan nämnda Nyholm fick också ett inramat foto av mig, jag hoppas han gillar det. Jag ville ge honom fotot när det var som tyngst efter hans fruktansvärda skada, men visste inte om han orkade med besök så han fick den i dag, då jag visste att han skulle vara på plats.

Jag har tidigare sålt den lagbilden men folk frågar fortfarande efter den. Jag hade inte tänkt sälja den igen, men eftersom jag ligger back nu (ny kamera + objektiv för 50 papp, och den senare kostar ytterligare 3000 att laga sedan jag tappat den i ett stengolv) så ändrade jag mig. 350 kr inklusive frakt och den finfina lagbilden, på 70×50 centimeter, dyker upp med Posten om några dagar. Vid intresse så skicka ett mejl till info@joakimhall.se snarast. Tack på förhand. Egentligen kan jag ta fram vilken bild som helst i stort format, om man har något favoritfoto – eller spelare.

Det var allt för denna gång, men hojta till om ni eller någon ni känner behöver en fotograf. Vi ses hemma mot Östersund på måndag. /Joakim

.