På torsdagen var jag tillbaka på AIK:s träningsanläggning Karlberg. Det var en ovanligt rolig träning, både att titta på och att fotografera och det var skönt att slippa den förbannade solen.

Det var ett tag sedan jag besökte Karlberg. Faktum är att jag varit där en gång, vad jag kan minnas, på de senaste två månaderna. Det är ju lätt att tro att man inte hade lust när det gick knackigt en tid, men så är inte fallet, istället har jag jobbat en massa. Eller så har det varit stängda träningar eller matcher med damerna, U17 eller U19.

Men på torsdagen kom jag alltså loss. Det är skoj att träffa alla spelare och ledare igen, jag hoppas och tror att de flesta tycker det är kul att jag är där. Tackade faktiskt nej till att jobba då Robert Taylors pappa som är på besök gärna ville ha en bild tillsammans med kapten Nisse. Klart man ställer upp då, pengar är inte allt.

Efter uppvärmning och lite andra övningar blev det spel över stor plan under en ganska lång tid. Det var kul även om jag tyckte att bollen oftast var där jag inte befann mig. Noterade att Avdic och Stefanelli gjorde varsitt mål.

Mot slutet av träningen klev de som spelade borta mot Malmö av medan de andra körde vidare. Det var nämligen tävlingsdags. Man använde två mål, Stam i ett och Linnér i det andra, och sedan hade man två minuter på sig att göra så många mål som möjligt. Först på två tillslag utanför straffområdet, sedan på halvvolley, sen volley på en boll som medspelare tagit ner. Något i den stilen, det var i alla fall kul att titta på. Även spelarna såg ut att ha roligt.

Annars skoj att se alla spelare hela och friska, Nyholm berättade att han varit krasslig men nu var på benen igen. Albin Linnér och Bilal Hussein var med hela träningen medan ännu yngre Albin Mörfelt (född 2000) och Melker Antonsson (född 1999) klev av en bit in i densamma och körde på egen hand tillsammans med Peter Wennberg.

Det var en del folk på plats i dag, bland dem typ sex stycken kineser och svensktalande guide. De var i Stockholm under en vecka och jobbade för ett företag som på något sätt var involverade i fotboll. De fick kontaktuppgifter till Wennberg och jag undrade lite på skoj om det skulle bli ett nytt försäsongsläger i Kina nu, precis som för fyra år sedan eller när det var. 

Tveksamt om jag kommer loss till fredagens träning, men med lite tur så… Annars är det hockey på lördag och sedan match mot IFK Göteborg på måndag. Damerna spelar också en mycket viktig match på lördagen, Stefanelli som numera är väldigt förtjust i hockey berättade att han inte vet om han ska välja Skytteholm eller Hovet.

Nedan ett bildspel från i dag. Vi ses där AIK spelar.

.