Alla segrar är sköna, men seger över IFK Göteborg smakar alltid lite bättre. Det var grym stämning när ”Blåvitt” slog tillbaka med 2-1 på måndagen och AIK samtidigt blev klart för Europa.

Drygt 19 000 personer kom till Friends Arena i går för att se AIK slå IFK Göteborg, bli bäst i stan och för att säkra en plats i Europa League-kvalet. Och det gick också vägen, AIK vann med 2-1 efter mål av Chinedu Obasi och Rasmus Lindkvist. En fullt rättvis seger.

Visst är det lite extra skönt när det är en del folk på Friends? När det var som i går, med en klack som i alla fall bjöd på lite motstånd, så eldas det på. Inte bara på Norra Stå, utan även bland klubbarnas ultra-supportrar. Bengalerna duggade tätt och ”Änglarna” bjöd på en del rök. Fint.

Satt uppe till halv två i natt med bilder, orkade inte lägga ut dem sen, men här är de. Blir en lite knapphändig rapport eftersom jag snart måste dra till jobbet. Men fler klipp på klacken finns också uppe i min Youtube-kanal.

Det blev en fin avtackning av Stefan Ishizaki som nu drar söderut med familjen. Trist också att inte få se ”Agus” Gomez och Simon Thern något mer. Nu håller jag tummarna för att Oscar Linnér blir kvar och även Stamatopoulos i någon form. Att jag gillar Oscar som person och som spelare är ingen hemlighet, dessutom tycker jag att han gjort det bra, men han behöver konkurrens, varför inte av en rutinerad keeper som han också kan lära sig av?

* * *

Under gårdagen lovade jag att swisha 100 kr per AIK-mål till AIK Tifo, skoj att det var en del som hängde på. Vill man göra samma sak så har de nummer 123 344 34 96 alternativt Plusgiro 189 65 491. Gör en insats för dessa hjältar!

* * *

Vi ses i Örebro nästa helg. Nu måste jag iväg men ändå fortsätta njuta av gårdagen. ”Älska Gnaget men hata Göteborg…”

.