Väl tillbaka i landet fick jag se AIK tappa ledning och hämta upp till kryss, 3-3, hemma mot IFK Norrköping. Här kommer bilder från lördagens match.

Efter en rep till Italien (Venedig, Florens och Pisa) och Tjeckien (Prag) med kamerorna kom jag tillbaka till Svea rike sent på fredagen. Tungt att missa Bajen borta, och även Häcken, men såg i alla fall till att komma hem lagom till AIK-Norrköping. Och först några bilder från semestern:

Allmänna Supporterklubben, Ultras Nord och Sol Invictus hade ”AIK Block Party” i parken vid Råstasjön. Jag hann bara dit en stund eftersom jag var och fotograferade ett dop i Råsunda kyrka, men precis som förra året var det mycket folk och fullt ös.

Alltid kul att prata med supportrar. Plötsligt kom en kille i AIK-tröja fram och presenterade sig. Det var Oscar Nord, ny i AIK Hockey, som jag vet är gnagare sedan barnsben. Han känner flera spelade med förflutet i AIK, och även Salétros, då de vuxit upp tillsammans i Enskede. Eller om det är Enskededalen, men sak samma. Han var där med sin bror.

Jag blev lite förvånad över att Black Army inte var medarrangörer i dag. Pratade med en av dem och tydligen fick man helt enkelt reda på det lite sent.

Matchen? Snygga mål av ”Koffe” Olsson och Ahmed Yasin gav AIK en till synes betryggande hemmaledning med 2-0. Sedan gjorde Norrköping tre mål på typ en pisskvart och man undrade vart fan matchen var på väg.

Vi hade bra utdelning i matchen men släppte in alldeles för mycket bakåt. Tur då att Rasmus Lindkvist pangade in 3-3 på volley. Det var snudd på Stefan Silva-klass på den. Mot slutade jagade man ett vinnande mål och inhopparen Henok Goitom hade två ganska bra lägen men underpresterande framför Isak Pettersson. Riktigt iskall var han, det var tungt att se.

Vi är ännu obesegrade men sex kryss känns inte bra. Inte när Bajen har chansen att rycka igen och även Norrköping, vars fans på Dif-vis firade som om de tagit SM-guld, kan faktisk gå förbi. Illa.

Det var annars bra drag i dag och Norra Stå var välfyllt. Synd bara att de på planen inte spelade som publiken sjöng, då hade vi tagit hem det i dag.

Det finns tre klipp på AIK-klacken uppe i min Youtube-kanal.

Bara att bita ihop, visa laget mycket kärlek under uppehållet och hoppas att vi gör en klassisk stark höst. Klart är att vi på pappret har bra matcher efter sommaren.

…och med det sagt, välkomna till Aspudden i morgon, söndag. Vernissage och utställning av mina foton i Aspuddens bibliotek. Det blir lite AIK-bilder också, och jag finns där mellan 12 och 15. Hoppas vi ses. /Joakim Hall

.