AIK stod länge upp bra mot storklubben Shakhtar Donetsk här nere i Dubai, men orkade inte hela vägen. Det blev förlust mot ukrainarna.

Onsdagen här i Dubai var lite bättre än i går, rent fotomässigt. Möjligtvis var det lite varmare i dag och jag brände mig i nacken, men det var lite disigare än i går vilket kan göra underverk för fotandet jämfört med klar sol. Visst behöver man ljus men det blir väldigt stora kontraster mellan skugga och inte skugga när det är sol. Det blir lite knepigare då.

Det var det om foto. Var alltså på Nad Al Sheba Sports Complex för att se AIK ta sig an storklubben Shakhtar Donetsk från Ukraina. AIK stod upp bra och höll nollan till pausen men Shakhtar, som ska möta Roma i Champions League om ett par veckor, gjorde först 1-0 och mot slutet 2-0 trots en man utvisad.

Jag vet inte hur många brassar som spelar i landslaget, eller har meriter från detsamma, som finns i laget men det är många. Och det var inget bacongäng (Lee Baxters uttryck) som man ställde upp med, det var en elva som hette duga. Fick jag höra, jag kan ju ingenting annat förutom AIK.

Det positiva var ändå att flera spelare klarade sig mycket bra mot det tuffa motståndet och bäst var Enoch Kofi Adu. Visst har jag fokus på fotandet men av det jag såg var han briljant. Ett fantastiskt nyförvärv, tror att han kommer att ha en liten lekstuga i allsvenskan. Bara han är värd ett inköp av årskort.

Nyförvärvet Elyounoussi (kommer att ta ett tag att lära sig stava det) och inlånade Bahoui som kom in i andra halvlek. Bahoui hamnade på topp och fick väl inte så mycket uträttat där, men det kommer. Elyounoussi (copy and paste på den) var ruskigt nära att hitta rätt i debuten men hans chipp förbi keeper räddades på mållinjen. Plus till flera spelare, men riktigt roligt att Ahmed Yasin ser fin ut efter utlåningen till Häcken. Inhopparen Nyholm fick en smäll och klev av. Han kunde gå på foten efter matchen men haltade ganska illa.

Stefanelli och Avdic satt på bänken och jag såg dem springa ett ganska bra tag efter matchen. Av det jag hört ska Stefanelli kunna vara med mot Syrianska i cupen efter att ha stått över de två matcherna här nere.

AIK har bra rapportering och andra, som Aftonbladet, Fotbollskanalen och FotbollDirekt, är ju på plats här nere så jag behöver nog inte skriva så mycket mer om matchen. Sista hela dagen för mig i morgon. Det är träning för de som inte spelade i dag men efter det är det ledarmatch. Egentligen borde jag vara ledig i morgon men samtidigt tycker jag inte att det är så himla kul att gå runt på stan själv. Så jag tar mig nog ut i morgon ändå, jag antar att ledarna uppskattar det i alla fall.

Hem på fredag. Efter mitt debacle där jag bokat flyg fel månad, haha, fick jag boka flyg med Emirates hem på fredag. 5700 kronor men jag grejar det tack vare er som köpt signerade foton och affischerna av mig. Men nej, jag går inte plus på det. Och fan vad jag ska äta och dricka gott, för det måste väl ändå ingå.

Dubai är en väldigt färgstark stad och i dag åt jag till och med inhemsk mat, fick äta lunch runt klockan 16 av olika anledningar. Men jag är inte jätteförtjust i storstäder, speciellt inte när jag gillar att lägga en massa pengar på turistiga saker. Får se om jag utnyttjar det flyg jag felbokade i mars. Bara flyget har kostat mig nästan 12 000 kronor, haha.

Spännande med en ny AIK-shop inne på arenan! Känns mycket positivt att ligga ”mitt i smeten” och jag tänker att man kommer att kunna sälja grejer även på landskamper. Ja, kanske framgår, har inte läst nyheten än men den ligger uppe på AIK:s hemsida.

Rätt fantastiskt att tre stora aktörer i sportsfären är nere och bevakar AIK (och Häcken är kanske här också), plus en fotograf. Så såg det inte ut när jag började följa AIK för 27 år sedan. Kom AIK utomlands var det väl för att man spelade typ dåvarande Cupvinnarcupen.

Tack för att ni tog er tid. Vi hörs.

.