Söndagen spenderades ute på vägarna då AIK mötte Elfsborg på bortaplan. Det blev många bilder från en annars rätt seg match.

Det var ett tag sedan jag åkte med Black Army men i söndags var det dags igen. Borås skulle intas och BA:s buss, som kördes av ”Ricken”, lämnade centrala Stockholm klockan nio på morgonen.

Den hybris jag drabbas av ibland sjönk som en sten då ”Ricken” frågade om jag åkt med förr. ”Ja, sedan 1992” var svaret. Polarna, vi var sex pers från Råsunda FC på bussen, tyckte det var skoj att man var helt okänd för den sköna chauffören. Vi har snackat ett gäng gånger.

Resan ner gick smidigt, men det var helvetes varmt i bussen. Tydligen hade några råttor varit inne och tuggat på någon grej som reglerade värmen, eller snarare kylan, i bussen. Men vad fan, en del betalar ju för bastu, bara att gilla läget… Det ordnade sig dock på något vis efter ett par timmar.

Det roligaste som hände på vägen ner var att två polare, och den enes tjej, tog ett dopp när vi kommit ner till Östergötland. Starkt.

Det är kul att se AIK på bortaplan. De som åker med Black Army är sköna lirare, varför inte testa dem? Eller åk på något annat sätt, men stöd AIK även på bortaplan.

Matchen var en rätt trist historia – och en rysare att fota. I första halvlek var det skugga de sista 20 metrarna på offensiv planhalva och i andra var det motljus. Men fick ändå till några av bilderna. 0-0 trots att AIK hade några skapliga chanser, dock från håll.

Utöver det bjöd man på en ny ramsa:

Hemresan gick i 110 och jag landade faktiskt i Aspudden klockan 01 på natten. Det var helt okej, men man önskar ju att man kunde lägga matcher tidigare på helger. Jag menar, många lär banga när de ska upp och jobba tidigt på måndag morgon. Och det finns de i bussen som hade betydligt längre väg hem.

Jag vet inte om det händer så mycket intressant närmast, så vi ses hemma mot Östersund nästa söndag. Resten av bilderna hittar ni nedan. Peace. /Joakim.

.