På lördagen var jag inbjuden att fotografera matchen mellan Newroz FC och IFK Åmål. Förortslaget vann med 4-1 på Sätra BP och tog därför klivet upp till division 2.

Ibland är det kul att fota någonting annat än AIK så på inbjudan från en bekant drog jag till Sätra BP på lördagen där hans andra lag Newroz FC skulle möta IFK Åmål i sista gruppspelsmatchen där en plats i division 2 fanns i potten.

Uppemot 500 personer hade hittat till planen mellan Sätra och Skärholmen, en riktigt bra uppslutning, där det var seger som gällde för Newroz. I den lilla slutspelsgruppen, som även innehöll ex-allsvenska Enköpings SK, hade det räckt med kryss för Åmål tack vare bättre målskillnad.

Newroz, som vanligtvis spelar på idrottsanläggningen Sätra IP närmare Bredäng, tog ledningen i den första halvleken och det bröt ut vild glädje hos både spelare och supportrar. 1-0 stod sig halvleken ut och om jag inte minns fel tog man ledningen med 2-0 innan man backade hem och blev lite för passiva framåt och släppte in en reducering.

Åmål kämpade på i den ibland lite tuffa matchen, men Newroz kunde hålla undan. En allt mer fanatisk publik, som bjöd på bengaler, skönsång och trummor ute i den södra förorten, eldade på sina killar ute på konstgräset.

Åmål satsade kanske det mesta framåt mot slutet eller så kände man att tiden var på väg att rinna ut. Newroz fortsatte att trumma på in i det sista och så kom även 3-1 och 4-1. Firandet började kanske lite tidigt, men hemmalaget lyckades hålla undan. Newroz var klart för spel i division 2 nästa säsong!

Spelare, ledare, funktionärer och supportrar stormade planen vid slutsignalen och firade tillsammans. Firandet fortsatte i omklädningsrummet och medan jag åkte till sent kvällsjobb i Fruängen antar jag att firandet fortsatte inne i stan. Stort grattis Newroz. Tyvärr har jag inte målskyttarna, men det är inte så mycket att göra åt. Hur som helst, tack för i dag och vi ses kanske igen i vår.

 

(Bilder kommer lite längre ner på sidan. Det verkar lite segt från mobil men det kanske beror på mängden bilder, så det kanske är bättre att kolla från en dator. Tryck på valfri bild för att få upp ett bildspel.)


Vill man använda bilder i sociala medier går det bra, så länge man uppger fotograf såklart, Joakim Hall, och för Instagram så uppge @joakimhall som fotograf. Det går även att beställa högkvalitativa och prisvärda fotografier i A4-storlek. Jag fotar alltid sport utan ersättning och om man använder bilder och/eller uppskattar dem får man hemskt gärna swischa en 50-lapp eller liknande till 070-726 85 62. Tack på förhand.

 

.