AIK avslutade denna säsong starkt och i den allra sista matchen slog man Örebro SK med 2-1 på bortaplan. Det var härligt att höra stödet från ståplats i 90 minuter.

På söndagen invaderades Örebro av gnagare. Det är lite av en tradition att ta sig till sista matchen för säsongen för att tacka för året som gått och peppa laget inför vad som komma skall. Denna match var inget undantag, det var många AIK-supportrar på Behrn Arena.

Vägen till Örebro var ganska rak då jag åkte med ASK:s abonnerade tåg som man körde med UN, SI och Smokinglirarna i ryggen. Tåg är ruskigt skönt, jag tror att det kan öka resandet till bortamatcher ännu mer. Det är inte nämnvärt dyrare än buss och till längre resor, som till Östersund eller Skåne, blir det billigare än buss. Det verkar ha gått bra i dag så förmodligen kan supporterföreningarna abonnera tåg av SJ även 2018. Bra styrt alla inblandade och skoj att se de olika grupperingarna samarbeta för en bra sak!

Jag gillar alla spelare i AIK, och de som tidigare spelat för oss. Bryr mig inte om andra lag så mycket och hade inte tänkt på att det är ett par ex-gnagare i ÖSK. Först kom Kennedy Igboananike fram och kramades och vi snackade lite, sedan var det Martin Lorentzson som kom fram. Mycket trevligt.

Spelarna kan vara ganska kalla när det är match, eller fokuserade. Nu gällde ju inte matchen direkt något så spelarna var väl lite mer avslappnade än vanligt. Och då kan det ju delas ut någon eller några kramar. Noterade annars att målvaktstränare Thudin inte var med, istället sköttes uppgiften att värma upp Linnér faktiskt av Stamatopoulos.

Albin Linnér från U19-laget, och som tränat med A-laget på sistone, fick följa med som 19:e spelare. Dock blev det ingen bänk utan han fick snällt gå och sätta sig på läktaren efter uppvärmningen, men ändå skoj för honom att få hänga med storebror Oscar och A-truppen på bortamatch.

Jag kunde inte låta bli att fråga en lokal fotograf hur stödet var jämfört med när Hammarby och Djurgården ar på besök. Han kunde inte säga vilka som varit bäst på läktarna, men han var inte imponerad av DIF-klicken och tyckte att AIK-klacken höll igång bra hela matchen. Och visst gjorde dom det.

Bajen föll för övrigt med 1-3 hemma mot Halmstad (haha) och gårdarna firade tredjeplatsen efter 2-0 borta mot Kalmar som om man vunnit Champions League. De har inte så höga krav de där gårdarna. Här är AIK:arnas bengaltifo i andra halvlek. Fler klipp finns uppe i min Youtube-kanal.

Det känns konstigt att fotbollssäsongen är över. En säsong som inleddes torftigt, minst sagt. Den kändes platt, grå och identitetslös. Jag som relativt frekvent kollar in Gnagarforum läste gång på gång om supportrar som tyckte att det blivit fruktansvärt tråkigt att kolla på AIK anno 2018. Jag hade en match i somras då jag kände mig helt hopplös och noll sug för match, trots att jag stod där på innerplanen en knapp timme innan avspark. Det är inte likt mig.

…men sedan hände något. Olsson visade varför han kostade som han gjorde, Lindkvist kom efter ett par matcher in i det hela och nu är jag inte så bra på statistik men medan Goitom inte hittade nätmaskorna fick vi in Obasi och inte minst Stefanelli som gjorde målen. Plötsligt blev det lite roligare att gå på fotboll igen. Rösterna som höjdes på Norlings avgång tystade. Själv var jag hela tiden kluven, jag älskar ju Norling men när det gick dåligt under en längre period så vill man ju få till en förändring, inte minst när det spelas tråkfotboll och man torskar mot gäng som knappt har i allsvenskan att göra.

Nu känner man ju bara en jävla längtan efter 2018! Ge mig försäsong, ge mig ett par finfina nyförvärv och ge mig några soliga dagar i Dubai eller vart laget nu åker nästa år. Hoppas ha en hyfsat spikad trupp redan i februari. Det vore unikt för AIK. Våga satsa och kom ihåg att vi ska spela i Europa League-kvalet.

Jag vet att två matcher ska vara inbokade under hösten. Rimligtvis för att utvärdera spelare som inte riktigt fått chansen samt kanske testa talangerna från U17 och U19 samt provspelare. Sedan har vi ju fyra spelare, tror jag det var, som inte längre är juniorer. Därmed måste de antingen ta en plats i truppen eller söka sig till någon annan klubb, eller göra vad de vill med sina liv. Sedan vet jag att U19 spelar i Ligacupen på tisdag, man möter Lidingö vill jag minnas. Den matchen lär jag gå på.

Nu är det en vecka kvar till min semester, då jag åker till lite varmare ställen. Men med fotbollen över ska jag försöka lägga lite mer tid på basketen och innebandyn, och varför inte bandyn? Jag gillar att fota all möjlig sport, och allra helst ska det förstås vara AIK. Hockeyn är jag redan mycket på och fotograferar – hoppas fler tar sig till Hovet nu när fotbollen är över. Det låter tjatigt men jo, spelarna behöver stödet.

Det blev väldigt många bilder i dag, så sidan kanske är lite seg. Det gick sådär att fota, många bilder var alldeles för mörka. Det är lite störande när det sett så bra ut när man kollat på kameran, så måste man redigera varenda j-a bild när man kommer hem för att de ser annorlunda ut på datorn. Suck.

Tills dess att vi ses och hörs igen får nu ha det så bra. Klicka på valfri bild för ett bildspel.

 

.