AIK:s damer har fortsatta drömmar om allsvenskt spel kommande säsong, detta efter att man slagit Uppsala med 1-0 hemma på Skytteholm.

Det blev förlust i förra matchen borta mot Assi IF, och det är just Assi man tampas med om andraplatsen i Elitettan vilket betyder allsvenskt spel 2018. Kalix-gänget spelade 3-3 på fredagskvällen och tack vare AIK:s 1-0 hemma mot IK Uppsala tog man viktiga poäng.

AIK skapade inte jättemånga chanser hemma på Skytteholm. Matchens enda mål kom genom nummer tolv Emma Engström. Det blev förstås vilt firande, det syntes på Emma och de andra hur viktigt målet var.

Hemmalaget var det bättre av de två lagen, och inte förrän mot slutet av matchen kunde Uppsala skapa ett visst tryck på offensiv planhalva men 1-0 stod sig matchtiden ut. AIK fick chansen att tacka av de 232 betalande åskådarna med tre pinnar i ryggen.

Det var många fotografer på plats, skoj att damerna uppmärksammas. Synd dock att inte fler hittar till Skytteholm, det tycker jag det hårt jobbande tjejerna är värda.

Just nu skiljer det bara en poäng upp till Assi på tredjeplatsen. Tre omgångar återstår innan vi vet vilka två lag som tar klivet upp i seriesystemet. Typiskt att den allra sista matchen mot Holmalunds IF, hemma på Skytteholm, spelas samma dag som jag drar till Asien på fotosemester.

Eftersom jag nu ska sätta mig med en liten rapport (men framförallt bilder) från U19-lagets 1-1 hemma mot Lidingö får jag ta och runda av här. Tack för att ni tog er tid, vi ses mot J-Södra på söndagen och ja, på de andra matcherna då AIK spelar. Herrar som damer.

.