AIK:s basketdamer tog viktiga poäng genom att bortabesegra Uppsala Basket med klara 98-72. Janel McCarville briljerade genom att göra 24 poäng.

Under fredagen hörde min AIK-broder Kim av sig och frågade om jag ville följa med till Uppsala i dag, lördag, då AIK:s basketdamer skulle möta Uppsala Basket. Jag bangar inte gärna en bortamatch, speciellt inte i bil med trevligt sällskap och en resa på en timme, så vi lämnade Stockholm och kom fram sisådär 40 minuter innan uppkast.

Det har varit motigt för AIK i damernas Basketliga och det var ett bottenmöte där AIK inför dagens match hade två segrar och tabelljumbon Uppsala en seger. Inget vidare facit, inte heller för AIK som spelade sin 13:e match. Man har spelat hyfsat bakåt men haft svårt att sätta bollarna tidigare under säsongen.

Storstjärnan Janel McCarville började på bänken och jag tyckte hon missade en del när hon fick komma in, men statistiken sett över matchen visar annat. Amerikanskan gjorde totalt 24 poäng och tog elva returer. Och matchen? Uppsala hängde med hyfsat innan AIK kunde dra ifrån och som mest leda med 30 pinnar.

264 åskådare fyllde den lilla men ganska moderna SEB Usif Arena. De flesta fick gå hem besvikna men det fanns lite spridda gnagare på läktarplats som AIK-spelarna gjorde ”vågen” för efter matchen.

Niondeplacerade AIK har bara två poäng upp till Norrköping Dolphins på åttonde plats. Ytterligare två poäng upp hittar vi tre lag: Eos, Visby och Mark. Nästa match för damerna är i Solnahallen den femte januari. Den matchen börjar klockan 17:00 och direkt efter spelar herrarna.

Det var allt för denna gång. Använd gärna bilder i sociala medier men som vanligt, vänligen uppge fotograf (@joakimhall på Instagram). Tack, även tack till er som följt mig under året.

.