Då jag tidigare i veckan hade besök från Polen tog vi en promenad i Stockholm. Det slog mig hur vacker vår huvudstad faktiskt är och bilderna blev också ovanligt bra.

Av de i min krets verkar det inte vara så jättemånga som vet vad begreppet ”couchsurfing” är. Det hela är dock ganska enkelt, det handlar om en resecommunity där folk erbjuder gratis sovplats. Ofta i en soffa eller som hos mig, där jag har ett extra sovrum. Jag har bara testat det en gång själv, när AIK mötte Jenuesse D’Esch i Europa League nere i Luxemburg. Jag känner mig inte riktigt bekväm att sova hemma hos någon jag inte känner.

För mig handlar det i första hand om att man blir låst till någon annans regler, normer och vardag. För oss i Västeuropa är det ju också billigare med boende än om en stackars student från Rumänien eller Tjeckien ska till dyra Sverige. Själv föredrar jag sovsalar, det är prisvärt, man träffar människor från när och fjärran och man kan välja om man vill umgås med andra eller inte. Däremot så har jag haft en hel del gäster från länder som Mexiko, Nederländerna, Ryssland, Tyskland, Jordanien, Sydkorea, Kina, Italien, Frankrike… Listan kan göras lång. Jag tycker det kan vara trevligt med besök i ett par dagar och få visa upp Stockholm. Om tid finns ska tilläggas.

Denna vecka hade jag en trevlig polska på besök och eftersom jag sagt upp mig från jobbet, där jag numera bara är lärarvikarie, passade jag på att tacka nej till jobb i ett par dagar. Och en dag spenderades i stan.

 

Alltså den friheten, och min antidepressiva medicin, har gjort att jag mått så himla mycket bättre på sistone. Själv trodde jag för övrigt att det vara lite knäppa och psykiskt instabila personer som åt medicin mot depression men jag tror att många människor mår lite dåligt och känner sig ensamma och nere ibland och jag tycker det är viktigt att man vågar prata om psykisk ohälsa men framför allt att man tar sig tid och söker hjälp, som jag har gjort.

Dagen i stan bjöd på en promenad från Aspudden ner till fina Vinterviken, vidare med tunnelbana till Slussen för promenad genom Gamla Stan och ut på Riddarholmen. Sedan spårvagnen ut till Djurgården innan vi promenerade tillbaka till Kungsträdgården för att kolla in den fina underjordiska tunnelbanestationen där. Och sedan hem igen.

Jag tycker att fotona blev ovanligt bra, jag fick till en ljushet som jag inte riktigt fått till tidigare. Lite åt samma håll som man ofta ser bröllopsfoton. Jag har tänkte en del kring det där, hur man får så ljusa, snygga bilder men inte riktigt haft tiden att testa mig fram. Och ska sanningen fram så är det ju mest sport jag fotar annars.

Ska runda av här med ett litet bildspel från i veckan. Är lite stressad då jag strax ska iväg och försöka komma in på STHLM Abowe/Below. Det handlar om en massa löpare som ska springa i tunnlar under Södermalm, tunnlar som annars inte är öppna för allmänheten. Sedan ska jag till Sätra BP för att fota en bekant och hans fotbollslag, FC Newroz, som spelar kval till division 2. Man möter IFK Åmål. Det kul att fota andra lag än AIK:s A-lag, de uppskattar det ju på ett helt annat sätt. Bilderna kommer dock upp rätt sent i natt, ska jobba 17-22.

Och just ja, hösten är riktigt fantastisk. Så är någon intresserad av nya porträttbilder, på sig själv eller tillsammans med familj eller vänner, så är det nu man ska höra av sig. Hörs.

.