Tisdagskvällen spenderades på Skytteholm där AIK:s U19-lag spelade 1-1 mot IFK Lidingö i Ligacupen. Det var kallt och jävligt men vad gör man inte för AIK?

Jag bangar inte gärna en AIK-match. Och det är som jag sagt tidigare, det är roligt att fota våra duktiga ungdomar, mest för att de uppskattar det på ett helt annat sätt än exempelvis A-laget. De i U-lagen är ju inte lika bortskämda med fotografer på sina matcher.

Det blev därmed ett besök av Skytteholm på tisdagskvällen. Ett kallt sådant, matchen började dessutom klockan 20:00. På sätt och vis börjar ju säsongen nu, eftersom det är Ligacupen som drar igång.

Matchen slutade 1-1 efter att inhopparen Niklas Persson stått för en sen kvittering. AIK borde egentligen ha vunnit, man hade ”80-20 i bollinnehav” som en ledare uttryckte det något överdrivet. Men Lidingös försvar gjorde det bra och tvingade ofta AIK:arna att ta skott från långt håll.

Men… Nu var jag inte på plats för att skriva ett matchreferat utan för att fotografera. Kan konstatera att det är kul att fota på hösten, det var en lite skön dimma över Skytteholm. Bilderna må vara lite brusigare än vanligt men det kan man leva med. På läktarplats träffade jag duktige målvakten Samuel Brolins föräldrar. Det är alltid trevligt att prata med spelarnas ”päron”, de brukar uppskatta tiden man lägger ner på deras skyddslingar.

I ett ungt AIK saknades några av de spelare som varit med under seriespelet med U19-laget, som de fem spelare som inte längre är juniorer och därmed kanske gjort sin sista match med AIK. Det handlar om spelare som Gustav Nyberg (mv), Nicolais Elfström, Kevin Jakobsson och William Jan, samt en till som jag inte kommer på vem det var.

Från A-truppen hade man med anfallaren Daniel Mushitu samt Albin Linnér som en tid tränat med A-laget samt var med till Örebro i sista allsvenska omgången, men som lämnades utanför matchtruppen. Spelare som inte var med var Nebiyou Perry, John Ekdal, Housseinn Nightingale och Gabriel Aphrem.

* * *

Skoj att AIK Hockey lyckades vinna borta mot Tingsryd nu på onsdagskvällen, 3-0 slutade matchen. Nästa match är hemma mot Södertälje SK nu på lördag. Se till att komma på klassikermötet på Hovet.

* * *

Höll på att glömma, men matchen på Skytteholm gick till straffar, där Lidingö vann. Tyckte det stod 6-4 på Svensk Fotbolls hemsida, men vad jag fick förklarat för mig är de där bonusstraffarna endast avgörande om två lag hamnar på samma poäng och med samma målskillnad, typ. Ligacupen börjar nämligen med ett gruppspel.

De andra två lagen är IFK Stocksund och Västerås SK. Nästa match för AIK är borta mot Västerås den 19 november. Den 26:e november tar man emot Stocksund på Skytteholm.

* * *

Använd gärna bilder men som vanligt, uppge fotograf. På Instagram så ange @joakimhall som fotograf, att tagga en är inte riktigt samma sak. Tack på förhand.

.