AIK Basket tog fjärde segern på lika många matcher genom 96-64 borta mot Alvik Basket. Matchen spelades i Åkeshovshallen och jag var på plats för att fotografera.

I den fjärde matchen för säsongen fick jag ändan ur vagnen för att kolla in AIK Basket i Superettan. Det gick bra, man tog sin fjärde raka seger då man mötte Alvik Basket. Det var en match där AIK rivstartade, slog av lite på tempot under andra halvan, men sedan vaknade till liv igen och vann komfortabelt med 96-64.

Ett hundratal personer i Åkeshovshallen fick se veteranen Erkan Inan bli poängbäst, 24 pinnar blev det. Men så spelade han också nästan 34 minuter – flest av alla i hallen denna gång. På bänken återfanns brorsan Serkan Inan som har problem med ryggen men sa att han inte tänker missa derbyt mot Djurgården om ett par veckor.

Jag gillar hur spelarna kämpar och sliter. De som spelar i AIK Basket gör det med stort hjärta, det finns inga pengar att tala om. Det är ett litet dilemma, det finns inte så mycket pengar och vill man gå upp till Basketligan måste man satsa, och det ordentligt. Då riskerar man samtidigt hela föreningen. Djurgården och Köping Stars, som båda vunnit sex matcher av sex möjliga, har valt att satsa och är favoriter i serien.

Nästa match är alltså mot Djurgården den 6 november, en tuff match är förstås att vänta. Nästa hemmamatch är inte förrän den 26 november, mot Köping Stars. Då har AIK spelat fem raka bortamatcher, inklusive dagens möte med bottenlaget Alvik.

Som vanligt, använd gärna bilder i sociala medier, men glöm inte att uppge fotograf (@joakimhall på Instagram). Tack på förhand och vi ses. Klicka på valfri bild nedan för ett bildspel. Ha överseende med att det inte var det bästa ljuset för foto, man har också blivit lite bortskämd med att fota fotboll utomhus.

.