Trots ett gäng chanser fick AIK bara 0-0 hemma mot GIF Sundsvall. Trist för de drygt 50 000 på läktarna, men nu tar vi skiten i Kalmar istället.

AIK:s stora allsvenska ledning har krympt. Då Norrköping vände och vann mot Örebro var AIK lite piskat att vinna hemma mot GIF Sundsvall, som gör en bra säsong, men det blev bara 0-0. Inget guldfirande i den näst sista omgången således.

Dagen började dock på O’Learys i Mall of Scandinavia och AIK:s säsongskortsklubb. En hel drös med hjältar från 1998 var på plats, plus Gary Sundgren, och flera av dem intervjuades. Det var häftigt att vara där och fotografera och jag kan verkligen rekommendera årskortsklubben till nästa säsong.

Efter det pep jag iväg till Friends. Matchen var inte säsongens bästa, men heller inte så dålig som många ville få det till. Chanser saknades inte, men var det inte stolpe eller ribba i vägen så var det gästernas keeper William Eskelinen.

Det var häftigt att se ett i princip slutsålt Friends Arena, men jag som knappt missat en hemmamatch sedan 1991 (förutom när jag pluggade i USA under ett år) är det ändå lite trist att se hur många som bara kommer när det verkligen gäller. Ungefär samma sak som för hockeylaget. Eller de flesta lag och sporter antar jag…

Klacken eldade på bra och det var ofta riktigt bra tryck. Det här är något vi får ta med oss till Kalmar på söndag och även till nästa säsong. Hoppas folk är mer på tårna då, hur kan man inte vilja uppleva AIK varje gång man får chansen?

Efter matchen fotograferade jag Budimir Janosevic som gav en tröja till en grabb med ett plakat. Det var så fint, killen stod och grät av lycka. Jag la upp ett foto på Instagram och pappan hörde snart av sig.

Skickade de foton jag hade, det är viktigt för mig att göra folk glada. Och Janosevic hörde också av sig sen, då han var intresserad av lite foton från matchen. Han tackade för att jag fångade det fina ögonblicket och hyllade också alla fans som stöttade laget under matchen.

– Tyvärr vann vi inte men vi gjorde allt som planerat. Vi kontrollerade matchen, skapade chans på chans men den där jävla bollen ville inte in. Vi har fortfarande allt i egna händer, vi står enade som lag och vi kommer att greja det i Kalmar, skrev den alltid lika trevlige keepern.

Den här lilla rapporten blev lite sen. Men det har nu gått ett dygn sedan matchen och jag har haft ovanligt mycket att göra på sistone, och samma sak med jobb. Tre fotouppdrag i lördags men är alltid öppen för mer, nu har jag bara två bröllop innan nyår. Dra iväg ett mejl (info@joakimhall.se) eller slå en pling (070-726 85 62) om ni behöver en pålitlig och prisvärd fotograf. Jag öppen för det mesta.

Några klipp från matchen blev det också. Ni hittar dem i min Youtube-kanal.

Och till sist en önskan från en supporter till er andra, efter att ha läst en massa saker i sociala medier: försök att fokusera på det positiva med en match kvar. Efter det kan ni som promt måste spy galla på allt och alla efter ett poängtapp göra det. Jag förstår att folk är besvikna men någon måtta måste det ändå var… Och ett generellt tips, skriv inte sånt som ni inte kan säga till spelare och ledare ”face to face”. Tack för att ni tog er tid. /Joakim Hall

.