AIK hade inga större problem att även vinna försäsongens andra match, för övrigt den enda på Skytteholm. Finska Inter Åbo slogs tillbaka med klara 3-0 på lördagen.

Nu drar AIK till Dubai i ett par veckor varav jag själv tar mig ner för att fotografera de sista fem dagarna. Men innan hann man med en träningsmatch mot FC Inter Åbo på Skytteholm. Och efter 1-0 borta mot IK Frej, målskytt Nicolas Stefanelli, lyckades man denna gång göra tre mål framåt och släppa in noll i baken.

Starkt att hålla nollan i två raka matcher och 4-0 i målskillnad även om det förstås inte är jordens starkaste lag man mött. Ändå, tror minsann inte att det brukar kännas så pass bra som det nu gör så här tidigt på säsongen annars, efter en såvitt jag vet rekordlång ledighet.

Lördagens match var en fotografs mardröm. På grund av den annars finfina solen blev det väldiga kontraster på spelarna, det vill säga antingen väldigt ljust eller väldigt mörkt. Och med tanke på hur oteknisk jag är var det svårfotat. I andra var det bättre när spelarna kom in i den skugga som Solnas höghus såg till att skaka fram, men då blir det ju istället jävligt ljust i bakgrunden, där solen når fram. I-landsproblem, jag vet, men när man älskar fotografering som jag gör så är det svårt att inte bli lite störd av det hela.

Tre mål på två matcher för ”Chicho”

Gällande matchen så stod Stefanelli för två mål och inhoppande debutanten Stefan Silva, som såg het ut när jag var nere på torsdagens träning, för ett. Oscar Linnér höll nollan och Ahmed Yasin, tillbaka från utlån till Häcken, gjorde det bra på mittfältet. Skoj att se, det är en ödmjuk och väldigt trevlig kille som jag tycker väldigt bra om och som jag önskar mycket framgång. Helst i AIK:s vackra tröja. Och tre mål på två matcher för Stefanello lovar för övrigt gott. När det gäller matchen tycker jag annars att ni ska läsa fantastiske Stefan Mellerborgs rapport på AIK:s hemsida.

Har sett på olika forum angående de nya spelarna och varför de inte varit med i så stor utsträckning, men man vill slussa in dem lite långsamt. Rasmus Lindkvist har nämnts oftast, fick höra i veckan att han har någon lättare känning. Så det är mer en försiktighetsåtgärd att han inte är med. Och annars var det väldigt glädjande att se Daniel Sundgren vara nere och känna på bollen på Skytteholm i torsdags. Han är en krigare men har gissningsvis en lång väg att gå innan han kan träna ordentligt.

Innan jag tog tvärbanan söderut mötte jag en herre som beklagade sig till mig att vi fotografer lämnade kortsidan med några minuter kvar (för min del var det främst för att rycka tag i de två spelarna). Och mycket riktigt, det var Stefan Silvas pappa. Men han kan vara lugn, vi kommer att få många bra bilder på Silva den yngre under säsongen.

Innan vi går in på bildspelet vill jag avrunda med den ”reklamfilm” jag tidigare nämnde och som jag spelade in tidigt i veckan. Det var med Robert Taylor och Stefanelli, som skulle säga ”Stöd AIK – köp säsongskort” på svenska. Jag tycker att själva uppladdningen av de två blev så kul så jag nöjde mig med den versionen och lät dem åka tillbaka till Karlberg.

.