Det har gått några dagar sedan jag lämnade Siem Reap, men jag har varit för upptagen för att hinna uppdatera bloggen. Men här kommer bilderna från tempelstaden Angkor Wat.

Så… Egentligen heter den gamla ruinstaden i norra Kambodja bara Angkor men dess mest kända tempel är rimligtvis Angkor Wat. Angkor var ett rike med samma namn från 800-talet fram till 1400-talet.

Staden tömdes, det är oklart varför men kan ha berott på torka och att man inte lyckades med den livsviktiga risproduktionen. Franska arkeologer påbörjade en restaurering från sent 1800-tal och i dag är flera länder med och hjälper till med restaureringen av Angkor.

Ett dagspass till Angkor kostar cirkus 34 dollar, tror jag det var. Tredagars runt 70 dollar. Man kan hyra en tuktuk-förare som tar en runt och som också fungerar som guide, de tar 15-30 dollar beroende på längden. För att spara pengar, och för att det är så jävla kul att köra, hyrde jag en moppe ett dygn för nio dollar.

Gick upp strax efter 04 på morgonen för att hinna till soluppgången. Det var dock krångligare än jag hade trott att 1: hitta till stället där man säljer plåtar och sedan 2: att hitta till Angkor Wat. Hann precis fram men fick inte första parkett. Bilderna blev inte alls så magiska som jag hade hoppats på, tycker till och med att de är rätt beige.

Sedan jag tagit mig till Sihanoukville i södra Kambodja har jag fått riktigt fantastiska bilder, några av mina bästa någonsin. Så nu tycker jag inte att bilderna över Angkor är något speciellt. Men så har jag varit där en gång tidigare, för nio år sedan, så det kanske är därför jag tycker att jag liksom sett bilderna förr…

Här i Sihanoukville, sydkusten i Kambodja, har det blivit en del sol och bad, utöver fotograferingen. Stället jag bor på, Spicy Society, är riktigt trevligt. Under gårdagen bjöd de mig på ett gäng öl sedan jag tagit lite bilder åt dem. Här bor man i sovsal med AC för fem dollar natten. Trevligare än hotell eftersom man träffar alla sorters människor, inte minst på den mysiga innergården där folk hänger. En öl kostar en dollar, och en halv dollar när det är happy hour mellan 17 och 20. En dollar är cirka åtta kronor.

Ska jag säga något om Sihanoukville så är det kanske kul att åka hit om man är ett grabbgäng och vill festa. Eller för par, men då bör man åka till Otres Beach, här där jag är så är det sjukt turistigt med barer längs med typ hela stranden, och smutsigt är det också. Ska man äta på någon restaurang på stranden så rekommenderar jag svenskägda Purple Bar. Maten där har varit väldigt god. Maten kostar typ 3-6 dollar på de flesta ställena.

Nästa uppdatering kommer ni att få se lite fantastiska bilder. Men nu ska jag packa för vidare färd mot Phuket i Thailand, då bor jag på hotell igen istället för i en sovsal och kommer att ha mer tid över för uppdateringar. Ses i Phuket motherfuckers.

(Tilläggas bör att jag faktiskt inte orkade räta upp alla bilder)

.