På söndagen lämnade jag Aspudden för att ta gröna linjen mot Hässelby där Akropolis tog emot Sandviken i division 1. Där fick jag se ”grekerna”, med några gnagare i laget, vinna med 4-2.

Tyvärr för en som älskar att fotografera AIK-träningar kör Rikard Norling sedan en tid stänga träningar dagarna före match, vilket förstås bara är att respektera. I dag var ingen skillnad, men eftersom jag fått en inbjudan till en pressträff på Karlberg åkte jag ut, jag har en spelare som jag skulle vilja göra en lite längre intervju med.

Jag var på en pressträff tidigare i år, och då var man utanför klubbhuset vilket gav bra tillfällen för fotografering men nu när det blåste och var kallt var man inomhus och man fick helt enkelt rycka tag i någon att prata med om matchen mot IFK Göteborg men det var ju inte aktuellt denna gång. Däremot tog jag chansen att ta lite bilder med en annan spelare som jag tänker intervjua i dagarna.

Efter besöket på Karlberg blev det tunnelbana mot Grimsta IP ute i Vällingby/Hässelby, ni vet planen där Brommapojkarna annars huserar. I dag skulle Akropolis IF ta emot Sandvikens IF i division 1 norra och anledningen till att jag åkte ut var främst för att fota den från AIK utlånade Alexander Snäcke samt Godard Kabali och Atosh Elmi. Klubbstatusen på Godard är oklar men det var inte så länge sedan han tränade med AIK:s A-lag. Atosh tillhör numera Akropolis.

Hur som… På ett lite kallt med framför allt blåsigt Grimsta kunde Akropolis ta ledningen med 2-0 och även om allt kan hände tyckte jag det kändes klart. Sandviken, som hade en röststark klack med sig till storstan, hade otur och hade ett par bollar i virket. Men man gav aldrig upp och två mål senare stod det 2-2.

Akropolis, som redan är klara för kval till Superettan, hade dock ingen större lust att tappa poäng på hemmaplan. Under matchens sista 20 minuter gjorde man två mål till och matchen slutade 4-2.

Det var skoj att fota matchen och den fina himlen från pausen och framåt gjorde sitt. Tycker överlag att det är skoj att fota sport, speciellt som jag aldrig gör det mot betalning. Man kan vara avslappnad och inte känna någon press att leverera.

Nu tror jag att Akropolis kommer att möta IK Frej från Täby i kvalet, någon jag pratade med efter matchen påstod i alla fall det. Jag hoppas jag kan täcka åtminstone någon av de två matcherna.

* * *
Ett ”krya på dig” till fantastiske Daniel Sundgren som behandlas på sjukhus efter att ha drabbats av akuta andningsbesvär. Det låter kanske inte så allvarligt, men det vet man inte riktigt än heller, inte vad man gått ut med i alla fall. Björn Wesström lät hälsa via AIK:s hemsida att han inte spelar mer i år.

* * *

Precis som tidigare säsonger kommer AIK att köra några träningsmatcher nu under hösten. Jag tror att två matcher är bokade och ska vi gissa att vi möter Vasalund i en av dem? Det är dock helt och hållet en gissning från min sida.

Dessa matcher används såvitt jag vet till att testa unga spelare som kanske är inne på sitt sista år som juniorer eller att man tar in provspelare.

* * *

Akropolis var tidigare en av flera samarbetsklubbar till AIK, men hur det ser ut i dag vet jag inte. Men jag har inte hört något om det på länge… Vi samarbetar med Vasalund och… Nyköping tror jag. Noterade att Nebojsa Novakovic var och såg Nyköping – Sollentuna i division 1 norra i dag.

* * *

Domaren har inte rapporterat målskyttar från Akropolis – Sandviken, så dem har jag inte. Klart är att Godard Kabali spelade från start i backlinjen medan ”Alex” och Atosh fick stanna kvar på bänken denna gång.

* * *

Som privatperson får man såklart låna bilder till sociala medier så länge man skriver fotograf (det här med att tagga folk på Insta är ju helt värdelöst). Och just för Insta så uppge @joakimhall som fotograf. Tack på förhand.

Jag tjänar ju inga pengar på sportfotograferandet, men har man glädje av bilder från man gärna swisha en femtiolapp eller valfri liten summa till 0707268562. Helt frivilligt såklart. Det gav mig 50 kronor sedan jag fotat Newroz ute i Sätra förra helgen så det är inget jag tror jag ska bli rik på, haha.

* * *

.