Under söndagen var jag ute och fotade människor här i Siem Reap i Kambodja, mest barn. Allra gladast är jag över att jag nu vågar fota okända människor.

Jag har något av ett handikapp när det gäller fotograferingen, jag är nämligen väldigt skygg när det gäller att fota folk jag inte känner. På matcher är det oftast okej, då har jag i regel telezoom. Men jag har oerhört svårt att gå fram till folk och fotografera dem – eller fråga om jag får göra det.

Det hela lossnade dock lite på det där tåget i Rangoon, Burma. Det underlättade att se andra gå runt och fota folk hej vilt… Och gissningsvis har människor i rikare länder lite mer integritet. Här i Kambodja är det inga problem, där verkar folk istället bli glada.

De bästa bilderna fick jag på några underbara barn på en marknad här i stan. Kolla in bildspelet nedan. Om ett par dagar kommer lite bilder från tempelstaden Angkor. Gick upp fyra på morgonen för att hinna fota templet Angkor Wat i soluppgången men det hela blev en liten besvikelse.

I morgon, tisdag, flyger jag ner till det här landets södra kustremsa, till Sihanoukville. Ännu lite mer av ett backpacker-ställe vill jag minnas och jag var modig nog att boka en sovsal nära stranden, tänker att det är ett bra och kul sätt att träffa andra resenärer eftersom jag är ute på egen hand.

Ha det så bra så länge, vi hörs och ses.

.