Nabil Bahoui har knappt hunnit anlända till AIK men lovordas redan av spelare runt omkring sig. – ”Nabbe” är skitbra, alla vet ju att han är det, berömmer Anton Saletros nere i Dubai.

Första natten i Dubai är avklarad och så även första träningen. Ni som följer mig i sociala medier vet kanske att jag gjorde bort mig: jag hade förvisso bokat flyg med Emirates den 5:e till 9:e och skulle därmed få dela plan med truppen på vägen hem. Bara det att jag hade bokat i mars istället för februari, haha.

Ett tag var jag redo att ge upp där på Arlanda men sedan kollade jag Norwegian och bokade helt enkelt ett nytt flyg. Min mars-resa gick inte att flytta eller få återbetalad men hey, jag får ju se AIK i alla fall.

Efter tisdagens träning, där man ofta ser tydligt att spelarna har kul ihop, tog jag några minuters snack med Anton Saletros som är tillbaka efter ett äventyr i Ungern,

Ni har varit här i lite över en vecka. Berätta, hur har lägret varit?

– Det har varit jättebra, vi har ju fått in lite nya ”gubbar” och så också, och sammanhållningen har blivit bättre. Vi hade lite aktiviteter igår, lite team building, sånt gör ju också att vi kommer närmare varandra, berättar Anton.

– Vi är ju med varandra 14-15 timmar per dag istället för kanske 4-5 på Karlberg. Man kan sammanfatta det som ett bra läger och du ser ju omkring dig, det är fantastiska förutsättningar.

Fansen vill ju veta vilka som vann på team buildingen, eller var det inget sånt?

– Nä, man körde bil med varandra, och så skulle man blunda och typ… svänga. Vi hade lite samarbetsövningar och pratade om vad som krävs för att ta ytterligare ett steg som grupp.

Många nya var det ja. Adu har sett bra ut, Tarik har kommit in och så ”Nabbe”. Är det någon som stuckit ut extra mycket?

– ”Nabbe” är skitbra, alla vet ju att han är det. Folk säger att han knappt spelat på två år men han behöver nog bara komma upp lite i matchtempo, sen är det helt lugnt. Man vet vilken kvalitet han besitter, den tappar man inte på två år. Man ser redan nu tidigt i träningarna alla bra saker han gör.

– Tarik har jag inte sett så mycket av men vad jag har hört är han en väldigt bra spelare. Och han är en skön kille så det blir nog bra.

Och sedan har vi ju Bilal…

– Ja, Bilal är grym. En ung kille och AIK tar upp ytterligare en från akademin och det är bra. Det är bra för AIK.

Du var i Ungern en sväng, hur gick det för dig?

– Vi hade tio matcher när jag var där och jag spelade kanske i sju av dem. Jag missade tre matcher, men det var för att man var med i U21-landslaget och så, då man kanske kom tillbaka någon dag innan match och de andra hade tränat ihop hela veckan. Jag spelade det jag borde ha spelat. Kunde ha spelat.

Nu är det försäsong och du har fått beröm efter de inledande matcherna. Hur har det känts?

– Jag har tränat på en del under vintern med en personlig tränare och vi har kört hårt. Jag har väl haft 4-5 dagar ledigt, annars har jag kört hela vintern. Det lönar sig nu i början, jag känner mig starkare och snabbare. Jag har varit väldigt bra förberedd.

– Sedan har man ju blivit äldre, jag har vuxit av att flytta ifrån Sverige. Man växer som människa, man måste ta lite mer ansvar och så och då växer man som människa och det har man nytta av på planen. Man får kanske bättre självförtroende och vågar göra sin grej.

Om man jämför Anton med för ett år sedan, vad är den stora skillnaden?

– Den stora skillnaden är väl att jag spelar på min position och jag har fått mer erfarenhet.

En sista fråga: Shakhtar Donesk i morgon, vad säger du om den matchen?

– Det blir såklart en tuff match, de är ett jättebra lag som är i Champions League och ska möta Roma. Men vi får inte glömma att vi har ett väldigt bra lag, vi har många bra fotbollsspelare och var ju nära att slå ut Braga förra året så… Jag tror att om vi gör det bra så finns det saker vi kan såra dem på, avslutar mittfältaren.

Av det man såg på träningen så var Daniel Sundgren med inledningsvis under uppvärmningen, ni vet när 6-7 personer ska passa runt en boll och 1-2 personer jaga. Senare körde han en egen träning med Johan Svensson. Och han visade ett par gånger under träningen att tillslaget sitter där.

Vad jag kan minnas såhär på rak arm så körde nästan alla för fullt. De som inte deltog fullt ut var Denni Avdic och Nicolas Stefanelli, men de är förmodligen snart på benen igen.

Jag vet ingenting om startelvan, kollar sällan sådant så noga. I regel vill man ju inte att den ska komma ut tänker jag, inte heller om det är en träningsmatch.

Nu är klockan strax efter 21:05 här i Dubai. Någon semester är det inte direkt tal om, efter fyra timmars sömn börjar man bli rätt mör. Träningarna och onsdagens match mot Shaktar är faktiskt enda glädjeämnena, annars är det ganska så ensamt. Lite trist faktiskt men jag kan tyvärr inte skylla någonting på någon annan.

Hade bokat de tre första nätterna på AIK:s finfina hotell, för 7500 kr. Men valde att avboka sedan jag varit tvungen att boka nytt flyg. Kändes som att det fanns viktigare saker att lägga pengarna på när jag i första hand behövde en säng. Och ett wifi. Detta trots att jag sålt en del signerade bilder plus en lagbild för att få ihop pengarna.

Det var ungefär allt jag orkar skriva just nu, blir tidigt i säng men måste hitta något käk först. Återkommer med bilder från matchen mot Shakhtar på onsdag kväll.

(Just ja, var skoj att fota i dag, även om det var svårt med den starka solen, och till min hjälp hade jag med mig nya Nikon D850 lånad av just Nikon. Tar ett tag att vänja sig, men sedan gick det bra. Förutom att filerna blir fantastiskt stora då kameran har 45 miljoner megapixlar, haha. Ska hur som helst vara grym för porträtt, bröllop etcetera. Sport kör jag annars främst med min Nikon D5.)

.