På onsdagen blev det årsdebut nere på Karlberg. Och det roligaste med dagens AIK-träning var att långtidsskadade Jesper Nyholm var nere igen, samtidigt som Oscar Linnér påbörjade lättare träning.

Många har undrat över säsongens träningspass. Det var Andreas Alm som började stänga träningar dagen före match för att minimera risken att info om laget skulle komma ut. Men Rikard Norling har tagit det ett steg längre. Två dagar innan en match har träningen varit stängd.

Eftersom AIK är viktigast är det något som jag accepterat, AIK måste alltid komma först. Men med tätt matchande har det knappt varit några öppna träningar, i alla fall inte om man kollat på träningsschemat. Därför var det skoj att man hade en träning på onsdagen, då jag började jobba klockan 13:30. Perfekt.

Henok Goitom och Rasmus Lindkvist såg jag inte till och det lilla jag fick höra om kapten Goitom var att det inte var någon fara. Stefan Silva körde rehabträning tillsammans med Oscar Linnér. Det var om jag uppfattade det rätt Oscars första träning med boll, om än en lättare sådan, men skoj att se honom igång igen. Jag vet att han gärna är med i matchtruppen innan VM-uppehållet medan jag sa till honom att ta det lugnt. Han är ung och jag vill inte att han ska åka på något bakslag.

Roligast var ändå att se Jesper Nyholm ta sina första kliv nere på Karlbergs gröna gräs, om än på kryckor. Han verkade vara vid gott mod, även om jag misstänker att det är tungt att se de andra spelarna i gång. Han berättade att han kör rehabträning på någon klinik tre dagar i veckan, men att han annars skulle försöka vara nere på Karlberg.

Har inte så mycket att säga om träningen, men det var skoj att se i slutet då ett gäng spelare körde avslut. Några riktiga kanoner, den som hade svårast att få bra träffar på bollen var Bilal Hussein. Ett par spelare, Albin Linnér och Nicolas Stefanelli, bjöd på snygga cykelsparkar.

Ni som läste min blogg förr i tiden vet att jag inte brukar skriva så mycket om själva träningen, mycket för att fokus ligger på att fotografera. Och att surra med folk. Men varför inte ta er ner till torsdagens träning som är planerad att börja 11:00? Jag vet att några junisar ska vara med (röd dag och de är lediga från skolan).

Hoppas vi ses på torsdagen, annars hemma mot Östersund på måndag. Och om inte får ni gärna följa mig på Instagram (@joakimhall) där jag bjuder på en hel del AIK-bilder. /Joakim

.