Äntligen, alltså verkligen äntligen, kom jag loss till en AIK-träning igen på onsdagen. Det var snudd på två månader sedan jag var där, det är för dåligt.

Under onsdagens träning saknades Oscar Linnér som jag tror är iväg med U21-landslaget. Tre andra yngre spelare är också iväg, dock inte från A-laget. Två med U17-landslaget, bland dem Albin Mörfelt vet jag, och så Nebiyou Perry som kör med något av USA:s ungdomslandslag.

U19-lagets keeper Gustav Nyberg ersatte Linnér. I övrigt var även Bilal ”Billy” Hussein, Gabriel Aphrem och Melker Antonsson på plats. Och jag har varit borta så länge att jag inte minns om anfallaren Daniel Mushitu tillhör U19 eller A-laget men tror på det förstnämnda. Han var i alla fall där han också.

Det var en kul träning att se, men som vanligt när jag är på plats så var det mest fokus på fotandet. Hade först en bra period, sedan en sämre. En ganska stark sol ställde till det, som så många gånger förr. Men jag tycker spelarna verkade väldigt uppåt och även taggade under träningen som bjöd på rätt mycket spel.

Det bra med onsdagar är att jag börjar jobbet 13:30, i alla fall fram till mitten av november. Det dåliga är att jag börjar 13:30, för då hinner jag inte snacka så mycket med spelarna. Men jag ska inte klaga, det kommer fler tillfällen, inte minst nu när jag egentligen inte jobbar fasta tider.

Har fått en beställning på foton i A4-format av Stefanelli, och lovat att jag ska bjuda på ett gäng samtidigt som han lovat att signera några extra bilder som jag beställt. Dessa kommer att säljas via sociala medier. Främst Facebook och Instagram.

Eftersom jag inte har så mycket mer att säga om träningen bjuder jag på ett bildspel nedan. Och så vill jag uppmana folk att köpa biljetter till AIK – Jönköping nästa vecka samt stötta AIK Hockey mot IK Oskarshamn på fredag.

.