AIK gjorde det man skulle och besegrade IF Elfsborg med 1-0. Innan matchen trotsade supportrarna regnet och laddade upp på bästa sätt med AIK Block Party.

När jag inte fotar AIK fotar jag… annat. På fredagen var det familjeporträtt ute i skärgården och på lördagen ett bröllop (och det skriver jag för att jag vill meddela att jag alltid är intresserad av fotouppdrag, jag älskar att fota). Många tror felaktigt att vi som fotar åt AIK, vi som laddar upp bilder till klubben för användning av dem, får ersättning, men inte alls. Vi gör det för att vi älskar AIK, men det börjar efter flera års jobb betala av sig i olika uppdrag som kommer in. Annars är Er uppskattning vår lön.

Annars är det alltid härligt att vara gnagare, men ibland är det lite extra skönt. Sådana dagar när AIK slår IF Elfsborg med 1-0, målskytt Henok Goitom, samtidigt som Djurgården tidigare under dagen föll med 5-0 borta mot Häcken. Tack Andreas Alm!

Drygt 13 000 hittade till Friends Arena denna söndagsafton. Det är ingen dålig siffra historiskt sett och det är fortfarande något av semestertider, men lite klent ändå att inte fler dyker upp och stöttar serieledarna.

Norra Stå gjorde ett rätt bra jobb efter ett inledningsvis häftigt röktifo och man passade även på att lansera en ny ramsa, i alla fall ny för Friends (vet att den körts på någon eller ett par bortamatcher tidigare).

”För vårat lag, för våran stad, för vårt emblem, för våra färger svart och gul. Från Norra Stå, ekar vår sång, för vi är starka vi ska segra än en gång! Ale, ale…”.

Det finns tre filmklipp på klacken i min Youtube-kanal. Men här är annars lite fler foton på Norra Stå:

Innan dagens match hade Sol Invictus, Ultras Nord, Black Army och Allmänna Supporterklubben ”AIK Block Party”, en liten sammanställning som man kört några gånger nu. Alltid trevligt och alltid lyckat, men risigt väder gjorde att de annars obligatoriska filtarna och picknicken (med öl) uteblev.

Men folk hade trevligt ändå. Bra initiativ – synd att det ostadiga vädret, och sedan regnet, sabbade lite. Så till nästa gång, ta med kompisarna och ha trevligt tillsammans med andra supportrar. Alla är välkomna! Alla AIK:are ska tilläggas, så det inte råder några oklarheter.

Är trött som en gnu och ska faktiskt jobba några dagar kommande vecka, något min kropp inte är van vid, det var ett tag sedan. Så jag rundar av med lite foton från matchen och sedan blir det, som vanligt, ett bildspel. Det blev lite mycket bilder men det beror på Block Partyt – och det faktum att jag tycker det är så skoj att fota människor på läktarplats.

.