AIK Hockey började säsongen på bästa sätt genom att besegra starka IK Pantern med 2-1 hemma på Hovet på tisdagen. 4314 åskådare, eller okej sålda biljetter, fick se Anton Holm och Jesper Frödén göra AIK:s mål. 

AIK inledde piggt och såg riktigt vassa ut, men efter halva den första perioden blev det mycket kamp resten av matchen. AIK vann skotten med 31-24 och i hemmakassen gjorde Erik Källgren, ny från Linköping men förra säsongen utlånad till allsvenska Oskarshamn, en stark insats.

– Tycker jag gör en okej match och vi gör en bra match defensivt vilket gör att Pantern inte får så många farliga lägen. Framförallt skönt med vinst och tre poäng, berättade stockholmaren Erik Källgren för mig efter matchen.

Klacken var välfylld och helt okej stämning, men det var nog lite premiärnerver även på Golden Hill. Men Källgren var nöjd. Och glad över att ha klarat tävlingsdebuten hemma.

– Det var häftigt! Och också kul att spela med så bra tryck på läktaren.

Det blev inte mycket till referat men en annan ska upp sex i morgon bitti, jobbar dag och kväll och ska sedan ut på en militärövning resten av veckan. Och då kan det bli såhär… Med det sagt: köp biljetter till nästa match hemma, mot Tingsryd den 27 september, via AIK:s hemsida.

Sist men inte minst lite bilder från dagens match. Tryck på valfri bild för ett galleri.

.