Det blev bara en pinne hemma mot Malmö FF på måndagen sedan lagen spelat 1-1. Men vilken viktig pinne, sedan Sebastian Larsson pangat in en frispark på stopptid.

AIK har inte frälst oss supportrar med bra fotboll på sistone. Efter klara 4-0 borta mot Dalkurd har man kryssat i tre raka matcher: 1-1 hemma mot Örebro, mållöst mot Dif på Tele2 och nu alltså 1-1 hemma mot Malmö FF. Man har inte vågat köra sitt eget register känns det som, den matchvinnande fotbollen.

Tror det sitter i huvudet. Jag undrar hur mycket Rikard Norling går ut och styr grabbarna inför varje match, klart är dock att vi mot MFF saknade både Adu och Tarik. Två tunga pjäser som förstås inte är lätta att ersätta. Men tillbaka till matchen…

MFF tog ledningen strax före paus, och det såg inte nämnvärt bättre ut i andra halvlek. Denna höst känns nu som våra vårar ofta gör, det ser lite krampaktigt ut. AIK jagade en kvittering men utan att lyckas. Mot slutet tryckte man till och med upp Linnér i offensivt straffområde vid en hörna, men utan framgång.

Klockan tickade på och en del hade redan lämnat sina stolar och arenan… MFF hade fått ett mål bortdömt för offside, Linnér hade räddat en annan giftig chans och på stopptid fick AIK en frispark lite utanför straffområdet. Rakt framför Johan Dahlin hos ”Di Blåe”.

Nu fick vi äntligen på allvar se vilken frisparksfot veteranen ”Seb” har. Efter 96 minuter knorrade han bollen via Dahlins stolpe och in i mål. Spelarna firade som om de vunnit SM-guld. Känslorna svallade över och ”Seb” gjorde det enda rätta, som den chef han är sprang han inte fram till AIK:s bänk och firade. Oh nej, killen springer istället fram till motståndarnas bänk och faller ner på knä med armarna i luften som i en segergest (där och då kändes det nog som en seger för mittfältaren, liksom för de flesta på Friends Arena).

Tumult utbröt (förstås) och det var svårt att se exakt vad som hände i den soppan. Men tidigare varnade ”Seb” (som fått ett gult i 70:e minuten) fick syna den katastrofala domarens röda rektangulära plastbit. Han blev fly förbannad men då var det redan för sent.

Matchuret rullade över 100 spelade minuter innan domare Bojan Pandzic, som eskorterades ut av vakter efter slutsignalen, blåste i pipan. En oerhört viktig pinne i jakten på Lennart Johanssons pokal.

Stundtals var det riktigt bra drag, speciellt inledningsvis i respektive halvlek. Men man märkte att det var en viss nervositet och jag gissar att det påverkar att det rimligtvis är en hel del supportrar som kanske inte går så ofta som dyker upp i slutspurten då det finns chans på guld. Klart är att 31 160 åskådare dök upp denna måndagsafton.