Tre nya poäng borta mot Brommapojkarna gör att AIK fortsätter vara obesegrade i allsvenskan, ett drygt år är vi uppe i nu. Henok Goitom gjorde bägge målen och visst fan förtjänar det här laget mer publik.

Det har hunnit bli måndag och det har varit en hektisk helg. Bröllopsfotografering både fredag och lördag efter att ha jobbat i en vecka i skolan, och det är rätt stressigt och krävande, samtidigt som det är kul. Att fotografera bröllop alltså.

Det har ju inte med AIK att göra, men eftersom de uppdragsgivare jag får har koppling till AIK så kan det ju vara värt att visa upp sina alster. Först har vi AIK-legenden Andreas Andersson (fantastiskt trevlig människa), sedan ett känslosamt foto i svartvitt och till sist Elli och Gunnar (som tidigare var min stridskamrat i Hemvärnet och också, för mig, en legend).

Men tillbaka till söndagen… Det har gått över ett år sedan AIK förlorade i allsvenskan. ETT ÅR! Nu slogs stackars IF Brommapojkarna tillbaka med 2-0 på Grimsta IP sedan lagkapten Henok Goitom stått för båda fullträffar – en i vardera halvlek. På annat håll föll Dif med samma siffror hemma mot Kalmar. En bonus.

Efter uppehållet har Henok verkligen visat klass. En härlig formtopp vilket är välbehövligt, jag har varit lite orolig eftersom det känns som upp- och nervända säsongen. Vi brukar ju göra ganska mediokra vårar för att vara som starkast under andra halvan av säsongen, efter en stark vår har jag varit orolig för en dipp efter sommaren. Men icke, grabbarna har istället lagt i en ny växel!

Grimsta IP satte publikrekord 6820 åskådare, varav typ 5500 var gnagare. Min gissning. Det var bara en klack på plats, men det visste vi ju redan innan att det skulle vara. Blev inte så mycket publikbilder denna gång, de stod i motljus och så tycker jag man kommer lite väl nära med kameran på grund av det dåliga utrymmet.

Till sist vill jag bara säga att det här laget förtjänar mer stöd. Vi har inte dåliga siffror men nog borde flera belöna sig själva genom att komma och titta på de här fantastiska killarna. Istället för att dyka upp på den avgörande matchen och tycka att man är så jävla hardcore.

…och på annat håll vann AIK Hockey med 4-0 mot SHL-laget Brynäs i helgen. Jag vet att det bara är försäsong men jag sade efter den öppna träningen AIK och Ice på Hovet att jag har en bra känsla angående årets lag. Ge även hockeykrigarna en chans denna säsong.

Får besök från USA i några dagar men hoppas kunna ta mig upp till Sandviken på torsdag för matchen i Svenska cupen. Jag ska bara hitta någon som kör men det brukar inte vara något problem. På söndag tar vi emot Trelleborg så vi ses då. Tills vi hörs igen får ni ha det så jävla bra som serieledare.

/Joakim Hall

.