Alla skador till trots kunde AIK besegra IK Sirius med 2-0 sedan Nabil Bahoui hittat rätt två gånger. Det här kändes lite som en match vi hade kunna vinna med ett 7-manna lag.

AIK fortsätter att vinna med 2-0 hemma. Hemvändaren Nabil Bahoui gjorde båda målen då IK Sirius besegrades på fredagskvällen. AIK fortsätter därmed att hålla tätt bakåt och målvakten Budimir Janosevic fick en ganska lugn debut i Oscar Linnérs frånvaro.

Oscar Linnér var vid gott mod efter matchen där han hoppade runt på sina kryckor efter operationen. Han lät meddela att det inte var något större ingrepp utan räkna med att kunna träna igen om någon vecka, i alla fall lite lätt. Viktigt, han har gjort en fantastisk säsong fram till skadan han ådrog sig under en träning nyligen.

Ganska otroligt hur bra vi spelar trots alla spelare borta, jag har aldrig hört talas om ett lag som haft mer otur med skador och sjukdomar på några få månader. I första halvlek kändes det som att vi hade kunnat hålla jämna steg med Sirius om vi så hade haft ett 7-mannalag.

Vet inte om det var för att det var fredag men denna afton var det bra drag på Norra Stå som var tillbaka i gammal gott slag. Och man hade några riktigt bra ramsor tillsammans med främst den östra långsidan.

På Norra hedrades unga Samuel som tyvärr lämnat oss. Det var mycket fint gjort vilket även släktingar till honom hörde av sig och berättade efter matchen. De var mycket tacksamma över den kärlek hans vänner visade. Det var fint att få höra, även jag blev tagen när jag såg alla rosor och tårfyllda ögon.

Nu väntar Sirius borta på onsdag, ännu en bortamatch jag missar på grund av jobb. Onsdagar är de enda dagarna jag har fast på mitt schema och jag var nära allt förlora jobbet när jag ville till Örebro (eftersom jag var i polska Krakow veckan därpå).

Gratis till Bilal Hussein, en riktig broder, som fick göra allsvenskan debut. Och kul också att se Anton Salétros göra en så pass stark match.

Fotboll ska ses live, det är därför jag på riktigt föraktar unga människor, ja de är oftast unga, som bara säger sig hålla på Barcelona, Manchester City eller Milan. Jag tycker samtidigt synd om den som inte får uppleva AIK, känna atmosfären och känna lukten av fuktigt gräs. Då kommer jag osökt in på Hif och Dif som spelar på en balkongmatta. Fy fan. Nästa chans att se AIK hemma är ett intressant möte då Östersund kommer till Friens Arena den 14 maj. Köp biljett redan i dag.

Nu blev jag oerhört sen med bilderna, strax efter 02 i natt gav jag upp och fick fortsätta på lördagsmorgonen. Har ju ändå inget liv, så här sitter man… Stöd damerna som i dag möter Ljusdals IF på Skytteholm klockan 15. Jag hinner inte din på grund av jobb på krogen ute i Saltsjöbaden i kväll men hoppas hinna med division 2-matchen mellan IFK Aspudden och Enskede IK. Fotbollsplanen här i Aspudden ligger två minuter bort.

Vi ses där AIK spelar. Om jag inte måste jobba. Det finns fyra klipp på AIK-klacken i min Youtube-kanal. Här nedan är annars resten av bilderna från i går. Mvh Joakim Hall.

.