Har lämnat Kambodja för Phuket i Thailand. Lite oklart varför och jag har också haft lite otur på vägen, som att torska mitt Visa-kort.

Så var visiten i Kambodja över för denna gång. De sista bilderna från Sihanoukville, där jag spenderade mina sista dagar, finns i bildspelet nedan. Blev finfina bilder med den lokala tjejen Mai, som är nyförlovad med min polare Georg.

Sedan blev det lite bilder på fattiga barn på stranden samt ett gäng på en av ungarna på stället där jag spenderade en av dagarna, på Otres Beach. Har lovat att skicka bilder till dem, och det ska jag förstås göra. De tyckte liksom jag att bilderna blev fina.

Lämnade Kambodja på söndagen och mellanlandade i Kuala Lumpur. Klumpigt nog så råkade jag på något sätt sumpa mitt Visa-kort där. Jag har en tid tyckt att det nog är lite överkurs att resa runt med två kort utifall att. Det tycker jag inte längre.

Som tur var hade jag några tusen baht kvar sedan jag var i Bangkok i början av resan, det har räddat mig. Så jag tog en billig buss från flygplatsen till Karon Beach och hotellet jag bokat. Kom dit halv tolv på natten bara för att få reda på att de inte fått in någon bokning i mitt namn från booking.om – trots att de senare skickade ett bekräftelsemejl till mig (jodå, de har fått ett argt mejl nu).

Ville njuta lite sista veckan på hotellet, som var trestjärnigt och hade pool, men det var fullbokat. Så istället fick jag knata runt med 20 kilo packning i värmen mitt i natten och försöka hitta ett annat boende. Valet föll till sist på Skippers guesthouse – trots att ägaren Perra håller på Södertälje SK. Men trevlig är han i alla fall.

Dagen därpå beslutade jag mig för att dra till Patong istället, på gott och ont. Hyrde en moppe för cirka 350 svenska för sex dagar, för att slippa betala 120 kr som det kostar att ta en tuktuk mellan Karon och Patong. Helt sjukt! De har onekligen bildat en kartell. Problemet är bara att det kanske inte var så smart ändå, kommer inte behöva moppen så mycket i Patong där jag bor hyfsat i smeten och dessutom måste jag lämna tillbaka den innan jag åker till flygplatsen på söndag – och det är ju helt åt andra hållet.

Trodde jag hade fler bekanta här i Patong än vad som är fallet, men en finns i krokarna. Det är ingen mindre än Lasse som är speaker på AIK:s matcher på Friends. Vi kommer att mötas upp under morgondagen så ska vi lösa så att jag får lite cash i handen. Oerhört schysst av honom.

Hittade ett riktigt fräscht hotell med en liten swimmingpool på baksidan. Tog sovsal för att ju är ett bra sätt att träffa andra backpackers men är själv på rummet med två våningssängar. Schysst rum med balkong, kylskåp, tjock-tv, garderober och egen toa och dusch. Det är egentligen ett vanligt rum. 120 spänn natten betalar jag, det känns taget. Stället heter Absolute Guesthouse och ligger på Nanai road.

Jag gillar att hänga med folk men inte gå ut själv, börjar undra lite vad jag gör här. Kanske blir det en promenad till barerna och nattklubbarna på Bangla Road någon kväll ändå. Och om allt går som jag vill ska jag träffa en AIK-spelare någon gång de sista dagarna och ta lite bilder. Det skulle vara häftigt.

Känner inget större fotosug i Patong. Känns mest som Grabbarna Grus-gäng på partygatan Bangla Road och äldre män med unga thailändskor och mycket prostitution. Ja, vad det verkar, och då har jag bara varit ute på dagen (men jag har varit här förr ett par gånger). Stranden är väl sådär men rimligtvis åkte jag till något lugnare och finare ställe de dagar jag vill bada i havet.

Vädret? Enligt prognosen skulle det vara åska och regn dygnet runt resten av veckan men det började helt okej, om än var det lite mulet i dag. Blev ändå en promenad ner till stranden där jag somnade. Har haft ett hyfsat tufft dygn.

Ha det så bra. Vi ses.

.