Jag tycker det är skoj att uppmärksamma andra än fotbollens A-lag. Så på söndagen tog jag mig till Brännkyrkahallen för att fota AIK:s handbollsdamer som tog sig an Spårvägen.

Har haft en rätt lugn helg. Suget efter fotbollslaget är större än någonsin, och jag förlorade nyligen 1100 kr för att jag var tvungen att boka om en skidsemester för att AIK la premiärträningen senare än jag hade trott, haha. Men AIK är så mycket mer än fotboll. Och det är skoj att även åka iväg och fotografera AIK:s mindre sektioner.

På söndagen noterade jag att ”Rolle” la ut en bild på Facebook om en damhandbollsmatch här i krokarna, närmare bestämt i Brännkyrkahallen i Midsommarkransen. Det är dryga 15 minuters promenad från mitt Aspudden vilket är perfekt (men ja, är man en världsmetropol och har tunnelbana så tar man förstås den, kamerautrustningen väger en del också).

Damerna spelar i allsvenskan, vilket jag felaktigt trodde var högsta serien. Det är det inte, elitserien är den högsta. Så tror jag bestämt att den heter. Hur som, när det gäller AIK spelar det ingen roll vilken serie man spelar i, så jag tog mig från Aspudden till Midsommarkransen efter ett byte i Liljeholmen. Som jag påpekat flera gånger är det på många sätt roligare att fotografera matcher i den mindre sektionerna, de uppskattar det rimligtvis på ett helt annat sätt.

Medan grabben stannade hemma för att se ”Koffe” Olsson spela fotboll med landslaget traskade jag in i hallen där bland annat Djurgården Basket har sina hemmamatcher. En gemytlig hall men framför allt väldigt bra ljus. För en fotograf alltså, kändes skarpt och vitt. Ibland är det sådär gult, som i Solnahallen. Eftersom jag efter sju år äntligen skaffat ett så kallat gråkort för att ställa vitbalansen har det börjat gå ännu bättre rent fototekniskt.

Det började bra…

Matchen? AIK började piggt och ledde ganska länge med ett par bollar. Men hemmalaget Spårvägen gick om i slutet och lyckades hålla undan och vinna bottenmötet med 29-24. AIK:s damer har bara tagit en seger i serien, just hemma mot Spårvägen i slutet av 2017, och har det tufft i landets näst högsta serie. Bästa målskytt för gästerna var Linnéa Ryngmark med fem fullträffar.

Jag har nog bara fotat handbollstjejerna en gång, det var under förra säsongen i Solnahallen vill jag minnas. Handboll är en kul sport att bevaka, det händer mycket och jag tycker det blir bra actionbilder. Har fått sålla mycket, mycket men ja, det blev väl kanske lite fler bilder här nedan än vad jag hade tänkt.

Så, har en ledig måndag och ska iväg till Solna. Förhoppningsvis får jag träffa både Nike och AIK, det är mycket som är på gång (även om det än så länge mest är uppe i mitt huvud). Missade inte onsdagens premiärträning på Skyttehlom och i annat fall ses vi där AIK spelar.

.