AIK:s innebandyherrar stod för en fantastisk slutspurt hemma mot Örebro på torsdagen. Efter finfina sex mål i den tredje perioden kunde man till sist vinna med hela 9-4.

Det är som det är, AIK Innebandy gör ingen stark säsong. Eftersom jag inte har någon vidare koll på innebandy eller ens AIK:s lag ska jag dock inte försöka gissa mig till varför det gått knackigt. Men på torsdagen tog laget väldigt viktiga poäng via 9-4 hemma mot bottenkollegan Örebro.

AIK gick gick tidigt upp i ledning och hade 2-0 redan 1:53 (!) in i matchen och här trodde jag det skulle bli ”a walk in the park”. Men gästerna vaknade till liv, gick upp till 4-2 efter halva matchen innan AIK avgjorde i tredje och sista perioden. Då gick man från 3-4 till 9-4.

Skotten vanns med 31-27 och 575 åskådare hade dykt upp i Solnahallen där Andreas Stefansson noterades för tre fullträffar. En av dem som dök upp var fotbollens Nicolas Stefanelli som bland annat skrev autografer i fiket inför den sista perioden.

Det är skoj att fotografera innebandy. En av AIK:s ledare tackade för att jag kom och berömde ”de fantastiska bilderna mot Storvreta”, den enda matchen jag fotat tidigare under säsongen, och jag är ju svag för smicker. Men oavsett, det är bra fart och händer mycket, så jag tycker absolut att man ska ge sporten en chans. AIK är mer än bara fotboll och hockey och innebandyns hemsida hittar ni här.

Annars lyckades jag boka flyg till Dubai under torsdage. Det blir de fyra sista nätterna AIK är nere på träningsläger, hade gärna åkt tidigare men har ett (ideellt) fotouppdrag i Idre dagarna innan jag drar. Som bonus får jag åka hem med samma plan som AIK. Men nej, jag får inget gratis, betalar allt själv. Kommer att sälja lite signerade foton så fort jag lyckats ta mig till Karlberg och fått dem påskrivna, just nu ligger jag inte helt bra till ekonomiskt och boendet är inte fixat. Men hey, man måste ju leva också! Jobb och inkomst är inte allt här i livet. AIK går före mycket.

Vi ses på lördag ute i Täby någonstans då AIK möter IK Frej i årets första träningsmatch. Räkna med en bildspecial här efter det. Och redan under fredagen kommer jag att lägga upp en intervju med en av lagets profiler.

Och till sist ett litet (nåja) bildspel från matchen. Som jag ibland påminner om så låna gärna bilder till sociala medier men vänligen uppge fotograf i sådana fall. Tack.

.