Tidigare utfryste Nicolas Stefanelli fick chansen från start hemma mot BP – och han gjorde ingen besviken. Tre mål blev det i matchen som AIK vann med 5-1.

Känner lite att jag inte orkar skriva jordens inlägg… Men inför söndagens derby hemma mot BP var det kanske nye respektive nygamle Sebastian Larsson och Panos Dimitriadis som var mest på tapeten. Men den som stal rubrikerna var Nicolas Stefanelli med sina tre mål!

Många har skrikit efter argentinarens medverkan men han har knappt fått hoppa in de senaste… månaderna eller så. I torsdagens match mot Shamrock Rovers fick han göra ett inhopp, och avgjorde, vilket belönades med en startplats mot BP. Och som han förvaltade förtroendet, tre mål är ett fantastiskt facit.

Efter en svag första halvlek, och länge underläge med 0-1, stod AIK för en fantastisk andra. De var så överlägsna att jag tyckte lite synd om lilla BP med sina små resurser – som uppenbarligen inte räcker till i allsvenskan.

Henok Goitom (straff) och inhopparen Tarik Elyounoussi gjorde övriga mål i matchen där vi, utöver ”Seb” och Panos, även fick se Heradi Rashidi debutera på sin nya hemmaplan. Alla tre blir nyttiga i höst, helt klart. Men en som i alla fall inledningsvis hade det rätt tufft var Panos.

– Lite småtung debut men jag lovar dig, vänta bara tills jag kommer i form, lät Panos hälsa när vi hade kontakt efter matchen.

– Första matchen sedan april månad, ledigt två månader efter det och så träning med AIK i cirka 14 dagar och direkt 90 minuter match. Förutsättningarna har varit tuffa men det visste jag och att få spela för AIK igen är omöjligt att säga nej till.

Panos berättade även att det var ”Bästa känslan att springa ut på Friends igen” och även att han längtar efter fler matcher. Gott att ha honom tillbaka hos oss, det är en mycket fin spelare. Och person.

Det blev några klipp på klacken, de ligger uppe i min Youtube-kanal (prenumerera gärna). Och på det lite publikbilder:

Jag hoppas fortfarande kunna ta mig ner till Danmark på torsdag men inget är klart. Men jag ser minst lika mycket fram emot kommande matcher i allsvenskan, det är inte varje säsong som man får se AIK så här heta i guldracet.

…och just ja, innan dagens match gick jag på ”Årskortsklubben” på O’Learys i Mall of Scandinavia. Nisse Johansson var där och pratade och som bonus intervjuades även de levande legenderna Johan Mjällby och Magnus Hedman. Riktigt lyckat och bra mat + glass- och godisbuffé på det. Rekommenderas varmt!

.