Jag gillar att stötta AIK, och inte bara fotbollen. Så på söndagen tog jag mig till Solnahallen för att se ett väldigt duktigt AIK Rullstolsbasket, utan avbytare, köra över Malmö.

Ganska ofta tänker jag på vart fotbollen är på väg, eller en del andra sporter för den delen. För det har ju en viss charm med breddidrott där alla får spela, snarare än att se storklubbar med spelare värda upp till en halv miljard och som spelar för klubben som skickar det fetaste lönekuvertet. För vi har också vi de där andra som man inte ska glömma bort, som inte fått samma chans i livet. Men som spelar för passionen till sporten.

Ett sådant gäng är AIK:s lag i rullstolsbasket. I sina speciella rullstolar, anpassade till sport, sliter man för sina lagkamrater och för klubbmärket på tröjan utan någon som helst uppmärksamhet. Det var på flera sätt fint att se dem möta FIFH Malmö i Solnahallen i söndags. På samma plan som innebandyn, handbollen och basketen – men inför de närmast sörjande.

De fem spelarna i ett samspelt AIK, de hade ingen avbytare denna gång, gjorde det riktigt bra och gav aldrig Malmö skuggan av en chans. Efter ett tidigt 10-2 mot Malmö skrevs segersiffrorna till slut till hela 75-29.

Spelarna och dess enda ledare på plats var väldigt trevliga. Det var skoj att hänga med dem lite och en förklarade att man var ”snälla” mot laget från Malmö, eller som man sa: ”De är schyssta”. Skillnad, fick jag höra, sen när man möter exempelvis Norrköping. Då är det tuffare.

Det var skoj att se dem kämpa där ute och fint hur schysst man uppträdde gentemot varandra. Det var väldigt kul att fotografera och jag har saft det ett gäng gånger nu men jag tycker verkligen att det på flera sätt är roligare att fotografera sådana som verkligen uppskattar det.

Jag hoppa satt vi kan bli några fler på plats nästa gång AIK Rullstolsbasket spelar. Om någon kan tänka sig att sponsra dessa härliga eldsjälar i klubben, om än med några tusenlappar, är jag beredd att betala för trycket på stället. Hör av er i sådana fall. info@joakimhall.se

Tills vi hörs igen… Väl mött på Hovet på onsdag då Björklöven kommer på besök för ett klassiskt, och stekhett, möte.

Ps. Nästa möte för AIK Rullstolsbasket i Solnahallen är den 18 februari klockan 13:00. det låter AIK Basket hälsa. Ska prata med ASK och se om vi inte kan styra upp något tills dess. Ds.

.