Hade ett fotouppdrag på eftermiddagen så jag passade på att besöka Skytteholm på tisdagen. Härligt att se i princip alla AIK-spelare vara med och rulla boll.

Börjar bli tvek om det blir någon semester i sommar, fotojobben på bröllop haglar in. På tisdagen var jag också hos företaget Studentwork och tog några porträttbilder på eftermiddagen så det passade perfekt med tanke på förmiddagens träning på Skytteholm. Och uppdraget är för övrigt också anledningen till den sena rapporten.

Innan jag började fota A-laget blev det lite bilder på en annan träning på samma plan då fotbollskillar från Solna gymnasiums fotbollsklasser (alla utom två som var på plats spelar i AIK) också hade träning. De var lite roligare att fotografera än A-spelarnas uppvärmning. Dock blev det inte så många bilder, hade inledningsvis jäkligt svårt med kamerans inställningar och blev missnöjd med de flesta bilderna.

Det var även yngre spelare med de stora grabbarna. Albin Linnér, Julian Larsson, Gustav Lagerbielke, målvakten Samuel Brolin och Bilal Hussein, som fått mycket beröm efter matchen mot IK Frej, var med. Skoj att se de unga få vara med och det ska också bli spännande att se vilka som får följa med till Dubai.

Jag tycker inte att det är vidare skoj att beskriva träningar, men såvitt jag vet var alla på plats utom Denni Avdic. Fick berättat för mig att det ser bra ut. Några spelare missade lördagens match men det ska snarare handla om att de behöver komma i form först, snarare än att det är skador som stoppar spelarna. Rasmus Lindkvist hade en lättare känning dock, men inget allvarligare än så.

Budimir ska plugga svenska

Efter träningen fick jag chansen att prata lite med nye målvakten Budimir Janosevic. Han verkar verkligen reko och supertrevlig, han blev glad när jag visade honom lite bilder i kameran och fick lova skicka över några till honom vilket jag också gjorde när jag kom hem. Han körde på egen hand tillsammans med Thudin och jag förstod på Budimir att han ville spela men att man från AIK:s sida väljer att inte skynda på något efter hans tidigare skada.

Budimir berättade att han skulle börja lära sig svenska eftersom han ”skrivit på för tre år” som han uttrycket det. Han gillade bilderna så mycket att han erbjöd sig att bjuda på en middag som tack, haha. Mycket trevlig prick som sagt!

Målvaktsbiten ser annars bra ut. ”Thudde” kunde ju köra lättare träning med Budimir och Stamatopoulos koncentrera sig på yngre Brolin och Oscar Linnér. Det var mycket bra att ha det uppdelat så, tror jag det var ”Thudde” som sa. Eller om det var ”Stam”.

”Reklamfilm” på G…

Brolin, Robert Taylor och Nicolas Stefanelli dröjde sig kvar allra sist på Skytteholm. Taylor och Stefanelli har väldigt kul ihop, det syntes tydligt. De är ju två riktigt reko lirare så jag spelade faktiskt in en ”reklamfilm” med dem där och då. Det blir inte mycket mer impulsivt än så. Jag vill inte avslöja mer men den släpps troligtvis på torsdag. Håll utkik, skratt utlovas!

…men annars var det roligaste när det helt plötsligt dök upp en lirare jag aldrig hade sett förr. Blev rätt ställd, kollade lite förvirrat på honom och sa något i stil med: ”Eh, hallå. Jo, eh, vem är du, eller, vad gör du?”. Jag har i princip NOLL koll på spelare utanför AIK, om de inte spelat med oss tidigare, men det visade sig vara nye backen Joel Ekstrand som jag aldrig träffat. Så, nu kommer jag aldrig att glömma honom. 

Oklart om jag kommer att gå på fler träningar denna vecka, men jag hoppas på antingen torsdag eller fredag. Annars ses vi kanske till lördagens matcher mot FC Inter Åbo.

.