För andra dagen i rad återfanns jag i dag på Karlberg. Det är skoj att se spelarna vara så taggade, trots ett tillfälligt uppehåll i allsvenskan. Med tre dagars ledighet framöver var det ovanligt glada miner.

Efter ett par månaders frånvaro gjorde jag på torsdagen mitt andra besök i rad på Karlberg. Skoj att se alla vara skadefria. Verkligen alla är 100-procentiga och det är ett bra betyg till läkare och ja, hela staben antar jag. Så vill jag korrigera en sak från i går: den unge anfallaren Daniel Mushitu tillhör visst A-truppen, inget annat.

Spelarna är alltså lediga fredag till och med söndag. Trots det var det skoj att se att spelare som Edu Obasi verkligen slänger sig efter bollar redan under uppvärmningen. Det är ”all in” på spelarna, inget slappande här inte trots spelledigt till och med nästa söndag då J-Södra kommer till Friens för att förnedras.

Vi hade några gästspel även denna gång, som målvakterna Gustav Nyberg och Samuel Brolin. Den senare har åtminstone tidigare varit aktuell för Manchester City och som spås en fin framtid. Sedan fanns även Bilal Hussein, lagkapten i U19, på plats. 

De spelare som var kvar sist var Kenny Stam, Robert Taylor samt ovan nämnda Nyberg och Brolin. De hade en sedvanlig tävling i bolljonglering. Brolin, till åldern sett minstingen i gänget, torskade och fick bära tre bollsäckar tillbaka till klubbstugan.

Efteråt pratade jag med Nicolas Stefanelli. Jag visste det ju tidigare, men det slog mig ännu mer hur ödmjuk och trevlig han är, verkligen genomsnäll vad det verkar och väldigt lycklig över att vara här. Han ville ha några foton, så jag gav honom ett gäng. Som motprestation signerade han några extra foton som jag hade beställt, och även Blomberg och Rasmus Lindkvist fick ett eller ett par foton.

Dagens stora plus var annars att se chefsscout Tobias Ackerman som kom ut i foajén på Karlberg iklädd ett vitt AIK-förkläde och bjöd på en riktigt bra, egengjord hamburgare. Tydligen var det någon form av tradition att han lagade mat i samband med landslagsuppehåll, haha.

Och till sist bildspelet från i dag:

.