AIK Hockey fortsätter att leverera. Efter en stark slutforcering hemma mot Tingsryd, en match som slutade 4-1, har man tre segrar av tre möjliga. Gästerna tog förvisso ledningen och det stod fortfarande 0-1 efter två perioder trots 26-12 i skott. Redan i första pausen sa AIK:s Sevve Saberi uppe i pressrummet att Tingsryd hade seriens bästa keeper förra säsongen, och han visade fortsatt fin form.

Trots AIK:s dundrande av skott mot Tingsryd, som uppenbarligen försökte få de svartgula ur balans genom att inledningsvis spela riktigt grisigt och fult, dröjde det alltså till tredje perioden innan Niklas Rubin visade sig mer mänsklig. Efter mål av Anton Holm, Joakim Thelin, Christian ”Sampa” Sandberg och Eric Castonguay skrevs siffrorna alltså till 4-1. Och Thelin var förstås nöjd med vändningen.

– Jag tycker att vi visade bra tålamod i den tredje perioden, i alla fall tills vi satte 3-1, efter det hade vi en dipp i några minuter. Det är riktigt skönt att fortsätta att vinna inför fansen hemma på Hovet, och nu ska vi krossa SSK på fredag, berättade Thelin för mig efter matchen.

Joakim Thelin i båset. Bild från kvällens segermatch på Hovet.

Joakim Thelin gjorde sitt första mål för säsongen, det var viktiga 2-1 drygt tre minuter in i den tredje perioden. Det var då AIK satte tre mål på knappt sju minuter, och Thelin är förstås glad över att ha hittat rätt redan i säsongens tredje omgång.

– Det är alltid skönt att det lossnar tidigt i serien så att man slipper åka runt och tänka för mycket på det. Nu är det bara att gasa vidare!

Jag gillar inte att gnälla på de som inte är på Hovet, istället bör man hylla de som är på plats. Men det är riktigt synd att inte fler är på plats och får njuta av detta hårt kämpande lag. Det är inte bara spelarna och ledarna som förtjänar det, NI förtjänar en dos av AIK Hockey. Thelin hoppas på lite mer folk framöver.

– Hockey är bäst live och vi spelare får energi av att det är mycket folk som är på plats och sjunger, avslutade han vår korta konversation.

AIK är tillsammans med Modo enda lagen som tagit full pott. På fredag väntar alltså Södertälje borta, och efter det Timrå. På fredag nästa vecka tar vi emot IK Oskarshamn på Hovet, förhoppningsvis med ännu fler pinnar i bagaget. Stöd AIK Hockey i jakten på en plats i landets högsta serie!

Dagens plus: Att laget fortsätter kriga och inte ger upp trots att puckjäveln inte vill in. Och kontrollen i powerplay, kanske var det några år sedan men jag minns när man tappade ut puck efter puck ur offensiv zon i numerärt överläge.

Dagens minus: Tingsryds grishockey, att domarna uppenbarligen hade spelat en slant på gästande lag och att inte fler kommer och njuter av AIK Hockey.

Kapten ”Sampa” får en klubba i ansiktet direkt efter tekning.

Tidigt uppgång på torsdagen på grund av jobb så jag avrundar med ett litet bildspel från matchen. Tryck på valfri bild för att istället få upp ett bildspel. Tack för att ni tog er tid, vi ses på Hovet (och förstås mot IF Ellos på Friends Arena på söndag).

.