AIK gjorde det man skulle på söndagen och besegrade Halmstad med 3-1 på Tele2 Arena. Därmed är vi klara för kvartsfinal i Svenska cupen där vi möter Örebro SK på Friends om en dryg vecka.

AIK började starkt hemma mot Halmstads BK på söndagen. Fem minuter in i matchen fick AIK en straff sedan kapten Henok Goitom dragits ner i straffområdet. Efter hyfsat vilda protester från bönderna kunde Tarik Elyounoussi, som kommer att bli mycket nyttig i år, sätta matchens första mål.

HBK var piskade att vinna och klev upp i banan i andra och fick också en straff framför ett 20-tal supportrar på gästernas kortsida. 1-1 var ett faktum och här började man undra om det skulle gå åt pipsvängen nu men AIK ville annat.

Elyounoussi spelade fram ”Koffe” Olsson till 2-1 innan inhopparen Nicolas Stefanelli kunde serva Rasmus Lindkvist till 3-1 bakom Malkolm Nilsson. Och det var ungefär det jag hade att säga om matchen där ett gäng av spelarna inte riktigt kom upp i normal standard.

…men skoj ändå att så många dyker upp för att stötta laget. Nästan 8000 pers tyckte jag att man ropade ut, det var väl något mer än Dif hade på sin match. Sedan är det också skoj att Bajen är utslagna.

Fick en pratstund med Alexander Milosevic som lät hälsa att kroppen kändes riktigt bra. Han lät nästan överraskad hur bra det kändes. Kallade honom för ”Rissnes stolthet” när jag ville få hans uppmärksamhet.

– Äh, det är det ju Stefan (Silva) som är, kontrade mittbacken.

Nu ställs AIK Mot Örebro SK på Friends Arena (!) den 13:e mars klockan 18:30, den något udda tiden beror på Champions League. Vinnaren då får möta vinnaren mellan våra antagonister Djurgården och Andreas Alms BK Häcken – på hemmaplan. Så viktig match om en dryg vecka! Biljetter kommer att släppas här.

Nu drar jag till Dubai. Har ju en resa kvar eftersom jag först bokade fel månad när jag åkte ner för att fotografera AIK i februari, haha. Samtidigt funderar jag som bäst på hur jag ska få råd med en andra kamera. Har någon bra sådana kontakter så hojta till, eller skicka ett mejl till info@joakimhall.se snarast. Gäller även den som är sugen på att lira fotboll med supporterlaget Råsunda FC i ”sjuan”. Vi är kort om folk – och sponsorer.

.