På söndagen begav jag mig till Solnahallen för att fota min första match med AIK Innebandy, man vill ju stötta ”alla” sektioner. Tyvärr blev det torsk mot topplaget Storvreta.

Det händer att jag går på innebandy, även om det var ett tag sedan. Har blivit någon match per säsong, ibland två. Egentligen gillar jag ju AIK och att fotografera mer än jag gillar sport, jag vet inte varför jag aldrig varit och fotat innebandylaget men på söndagen var det dags.

Jag har tänkt tanken en tid, men ja, det har bara inte blivit av. Krockat med annat eller ren lathet. Däremot är jag glad att jag tog chansen när AIK tog emot topplaget Storvreta på söndagen, för även om det blev torsk med 5-3 var det kul att fotografera grabbarna. Och jag tror och hoppas att de uppskattar det också (även om Jojje nog fotar alla deras hemmamatcher).

Det var en rätt jämn match där AIK vann skotten med 21-17, om man nu kan vinna skottstatistik, men där man inte hade marginalerna på sin sida. Om man ska använda sig av en floskel.

Skoj att nästan 1000 personer dök upp i Solnahallen, varav många knattelag gissar jag. Antar att man hade bjudit in ett gäng föreningar. Som sport tycker jag innebandy är rätt skoj att kolla på ändå, det är mycket fart, gå gärna och se en match med AIK. Nästa match hemma är mot Sirius den 3 januari enligt deras hemsida.

Jag har ingen vidare koppling till innebandy men jag minns när sporten kom till Sverige eftersom det första stora laget, mig veterligen, var Balrog från Norra Botkyrka. Det var en ny grej, minns att min klass i Hallundaskolan åkte och kollade på någon match, då gick jag i högstadiet och det borde ha varit runt 1989.

Men, nu skriver jag det här inlägget för att kunna lägga upp bilder från matchen… Valde mellan Facebook och hemsidan men de blir ju lite bättre här. Däremot är det inte helt enkelt att fotografera inne i Solnahallen på grund av ljuset (jag vet att jag är bra på att skylla på saker, haha). Hade alla stått still hela tiden, ja då hade det varit enkelt.

Använd gärna någon bild, men uppge i sådana fall fotograf. Tack på förhand. Nu återgår jag till mitt, att fundera på hur jag ska få ihop det att åka till Dubai… Tips mottages.

.