AIK Hockey förlorade andra raka genom 2-4 hemma mot IK Oskarshamn. Efter en svag start orkade inte vårt kära ”Gnaget” resa sig igen.

Det såg så bra ut då man vann säsongen fyra första matcher, men sedan tog det stopp. Förlust med borta mot Timrå följdes upp med en förlust hemma mot IK Oskarshamn på fredagen. Båda matcherna slutade 2-4 i de otrognas favör. Framför allt var det en trög start som sabbade för AIK även om duktige Eric Castonguay reducerade till 1-2 strax innan första pausen.

Det var ingen vidare fredagsstämning på läktarna heller, tyvärr. Domarna var som vanligt lite väl på gästernas sida, ingen har väl någonsin hört en gnagare säga att domarna verkade ha lirat på AIK, och ja… Det lilla jag har att tillägga är att Anton Holm satte hemmalagets ”tvåa”.

Hur konstigt det än låter så är jag inte speciellt intresserad av sport, jag kollar inte hockey-VM eller ser en Champions League-final. Men jag älskar AIK, och även om jag följt hockeyn sedan tidigt 1990-tal, med några säsongers minskat intresse, är mina känslor för hockeylaget starkare än på länge. Och därför gör det ont att se laget underprestera och förlora.

På onsdag åker AIK söderut för att möta Västerviks IK, helt klart läge för full pott där. Nästa match hemma är mot BIK Karlskoga om exakt en vecka, nästa fredag alltså. Vi ses då.

Till sist bilderna från matchen, vilket egentligen är vad jag har den här ”bloggen” till. Som fotograf har man bättre och sämre dagar, och den här tillhör den senare kategorin. Var lite opeppad då vi var tre fotografer i båset, då blir det trångt, eftersom matchen sändes i TV och då har de mittbåset.

.